" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δεν αποκλείει άρση της εμπιστοσύνης της στην Κυβέρνηση η ΝΔ. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει γρήγορα το PSI. Στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά μιλώντας στο newsbomb.gr αναφέρει ότι πριν το Πάσχα όλα πρέπει να έχουν τελειώσει

Στη διεξαγωγή των εκλογών πριν από το Πάσχα επιμένει η ΝΔ, με τα στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, να μη φαίνονται πρόθυμα να «βάλουν νερό στο κρασί τους», υιοθετώντας την τοποθέτηση Βενιζέλου πως ο χρόνος των εκλογών έχει αποσαφηνιστεί για μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως υπενθυμίζουν πως η 19η Φεβρουαρίου ορίστηκε ως ο επικρατέστερος χρόνος προσφυγής στις κάλπες, μετά από συμφωνία και έπειτα από εκτιμήσεις τις οποίες έκανε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ο κος Βενιζέλος έπεσε έξω σε όλες του τις εκτιμήσεις. Έπεσε έξω και στη 19η Φλεβάρη, ως το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η ολοκλήρωση του PSI δεν μπορεί να τραβήξει πολύ περισσότερο. Πριν το Πάσχα πρέπει να έχουν όλα τελειώσει», δηλώνει στο newsbomb στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα καθώς το 2012 αναμένεται ύφεση σε όλη της Ευρώπη και άρα τα περιθώρια θα στενέψουν για τη χώρα μας.

«Αν χρειαστεί πράγματι περισσότερο χρόνος τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με το έργο της μεταβατικής. Όσο περνά ο καιρός, τόσο το χειρότερο. Αν μέχρι το Πάσχα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της μεταβατικής τότε η λαϊκή ετυμηγορία, είναι η μόνη λύση», σημειώνει η ίδια πηγή, υπονοώντας εμμέσως πως η ΝΔ είναι έτοιμη να αποσύρει τη στήριξή της στο μεταβατικό σχήμα αν διαπιστώσει ολιγωρία.

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το έργο της κυβέρνησης αφού το «κούρεμα», είναι η μοναδική «αναπόφευκτη», λύση εδώ που οδήγησε τα πράγματα η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ενόχληση και για τον Καρατζαφέρη

Ενοχλημένη φαίνεται η Συγγρού και από τους τακτικισμούς Καρατζαφέρη. Οι συνεχής δηλώσεις του προέδρου της Καλλιρρόης και οι προτάσεις του για παράταση τη διάρκεια και το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης έχουν μεγεθύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών, με τη συνεργασία να «μπάζει νερά».

Ωστόσο, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επιμένουν πως η ΝΔ παραμένει πιστή στα όσα αρχικά συμφωνήθηκαν και τονίζουν πως θα στηρίξουν αυτές τις αποφάσεις ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο σκοπός σχηματισμού της κυβέρνησης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου