" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Βότανα κατὰ τοῦ μπαμπούλα Ἔμπολα.


Bότανα κατὰ τοῦ μπαμπούλα Ἔμπολα.4 

«Ἀνόητος ὁ ἰατρὸς ποὺ περιφρονεῖ τὴν γνώση ποὺ ἀπεκτήθη ἀπὸ τοὺς ἀρχαίους προγόνους του»
Ἱπποκράτης


Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κινδύνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνουν την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.
Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο φόβος, ιδίως η τρομολαγνεία  και το χρέος είναι τα καλλίτερα «προιόντα», πωλούν αρκετά και είναι άκρως κερδοφόρα, πρώτα είχαμε την γρίππη των χοίρων, μετά των πτηνών και τώρα πουλάει ο μπαμπούλας  έμπολα,  αν και το μάρκετινγκ έχει βελτιωθεί πλέον αρκετά…
Αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε, για λίγο καιρό θα είμαστε μέσα στον  πανικό, μετά θα έρθει  το εμβόλιο να μας σώσει, που ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται.

Τὠρα κατασκευάστηκε και το πειραματικό φάρμακο Zmapp.
Ας μην μιλήσουμε για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει, γιατί πιθανότατα δεν έχουν καν ερευνηθεί…
Και μην ξεχνάτε πως είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Απόκομμα απο την Guardian, «Τα εμβόλια που αναπτύσσονται έναντι και των τεσσάρων !!! οροτύπων του δαγγείου πυρετού, θα είναι σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της νόσου. Η πρόληψη της αναπαραγωγής των κουνουπιών έχει σε μεγάλο βαθμό αποτύχει στις περισσότερες ενδημικές χώρες.»
Πιο επικερδή είναι τα εμβόλια…
Άλλωστε το να βρούμε τρόπους να μην αναπαράγονται τα κουνούπια είναι δύσκολο.


Προφητικό το άρθρο για το φίλμ CONTAGION;

Στο φίλμ CONTAGION μια εταιρεία εξορύξεως προσπαθώντας να καθαρίσει την ζούγκλα από φοινικόδενδρα, με μπουλντόζες, που σε αυτά κατοικούν νυκτερίδες, πέφτει μία νυκτερίδα που έχει τον …φονικό ιό, τρώει μια μπανάνα, αφήνει τα αποφάγια σε ένα χοιροστάσιο, το σφάζουν, ο σεφ που μαγειρεύει το κρέας λερώνεται με το αίμα, κάνει μια χειραψία με την πρωταγωνίστρια και ξεκινάει η επιδημία  από ένα γουρουνάκι και μία νυχτερίδα (batman ή βαμπίρ).

CONTAGION. Ο ΠΟΥ προετοιμάζεται για trH3N2 πανδημία;

Δέν θα αναφέρω για τον «ιό», για το πως μεταδίδεται, και τι συμπτώματα παρουσιάζει, θα το αφήσω στους προπαγανδιστές του ΚΕΛΠΝΟ και τα ΜΜΕ…
Άλλωστε πληρώνονται καλά για αυτό.

Θα αναφέρω ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου, που προκαλεί εγκεφαλίτιδα, ενδημεί εδω και χιλιετίες στην Μέση Ανατολή.
Θα μου πείτε όμως ότι αλλάζοντας τον λίγο και παίζοντας τον Δημιουργό μπορείς να τον κάνεις παθογόνο, αλλά και άκρως μεταδοτικό.

Νομίζω πως για αυτούς που θέλουν να καταλάβουν το ανέλυσα αρκετά στο

Όλες οι ασθένειες προέρχονται απο το μυκόπλασμα

Ὀσο για τον μπαμπούλα  Έμπολα ευτυχώς έχουμε την φύση μας  και σε αυτήν την χώρα υπάρχουν σχεδόν όλα τα αντίδοτα…
Όσο και να προσπαθήσουν να μας ρίξουν στην λήθη, διαθέτουμε σαν Ελλάδα  χιλιάδων ετών γνώσεως, που όλο και κάτι έχει μείνει.

Αναρωτιέμαι τι  θα επιλέγατε αν αντιμέτωπίζατε   μια επικείμενη πανδημία του ιού;
Ένα φάρμακο με χαμηλή διαθεσιμότητα, με υπερβολικά υψηλό κόστος και  τοξικότητα, και το οποίο δεν ξέρουμε αν λειτουργεί, ή  ενα  δοκιμασμένο στον χρόνο, ασφαλή, οικονομικά προσιτό και πολύ αποτελεσματικό βότανο;
Είχα γράψει  παλαιότερα για τον Ζαμπούκο.

Zαμπούκος το πιο γνωστό αντιϊκό βότανο

Ζαμπούκος κατά του κάθε έμπολα.
Γιατί οι καρποί του ζαμπούκου είναι τόσο αποτελεσματικοί;

Ζαμπούκος (sambucus niger)

Ζαμπούκος (sambucus niger)

Υποθέτουν  ότι οι μαύροι  καρποί του Ζαμπούκου  περιέχουν μια  ειδική ένωση, η οποία επικαλύπτει τους  ιούς και τους εμποδίζει από το να διεισδύουν και να μολύνουν τα υγιή κύτταρα.
Πάντως, σε άλλες μελέτες, θεωρούν οτι ο ζαμπούκος αλλάζει το PH των βλεννογόνων, με αποτέλεσμα  οι ιοί να μην  μπορούν να προσκοληθούν στους βλεννογόνους, οπότε δίνεται χρόνος στο  ανοσοποιητικό σύστημα  να παράγει  αντισώματα.
Αλλά δεν είναι μόνο ο Ζαμπούκος είναι και ο Μέλιος, Μελία, ή αλλοιώς Μέλιουρας, φράξινος, Fraxinus ornus, το γνωστό μάννα, εξάδελφος του γνωστού ινδικού Νηήμ (Νeem), που το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι από την αρχαιότητα, αλλά και πρόσφατα στα χωριά ακόμα και τώρα κάποιοι το χρησιμοποιούν στα κοτόπουλα και στα άλλα ζώα.
Όταν βλέπουν κάποια ζώα να μην είναι καλά, βάζουν στο νερό που πίνουν φλούδες από τον φλοιό του, το νερό παίρνει ένα μπλέ χρώμα και τα ζώα γίνονται καλά.


Μελία (Fraxinus ornus)

Μελία (Fraxinus ornus)

Τι ιδιότητες έχει ο φλοιός;
Αντι-ιικές, αντιφλεγμονώδεις,  αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιπαρασιτικές, σκοτώνει τις έλμινθες, ανοσορυθμιστικές, εντομοαπωθητικές, επουλωτικές και δεν είναι μόνο ο φλοιός του που έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τα δάκρια, το μάννα το γλυκό έκκριμα του φλοιού του, χρησιμοποιείτο στην ιατρική σαν καθαρτικό για παιδιά, παρόμοιο με το μάννα που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλίτες  από τα αρμυρίκια.
Άλλα αντιικά φυτά;
Τα φύλλα της ελιάς που περιέχουν την Ελαιοροπαΐνη που εμποδίζει την μολυσματικότητα  του αιμορραγικού σηψαιμικού ιού,  Viral Haemorrhagic Septicaemia (VHSV) και του Salmonid Rhabdovirus κατά 10 -30 τοις εκατό.

Η εκδίκηση της «φραπελιάς»

H αψιθιά (Artemisia absinthium) έχει ισχυρές αντιϊκές ιδιότητες όχι μόνο για τον ιό της ηπατίτιδας Β, αλλά και για πολλούς άλλους ρετροϊούς και DNA-ιούς.  (1)

Αψιθιά (artemisia absinthium)

Αψιθιά (artemisia absinthium)

Ένα άλλο γνωστό βότανο η γλυκόριζα  Glycyrrhiza glabra (Leguminosae),  έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία  χρήσεως ως φάρμακο,  ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση, από τα πιό δυνατά αντιικά βότανα.

Γλυκόριζα καταπολεμάει έως και ιούς ανθεκτικούς στα αντιικά φάρμακα.

Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).

Bότανα κατὰ τοῦ μπαμπούλα Ἔμπολα.4

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά  τον  SARS  και κατα των λοιμώξεων που σχετίζονται με τους κορονοϊούς.
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:
Σύμφωνα με τον Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στην γλυκόριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 ημέρες χωρίς νερό.
Ρίζες γλυκόριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).
Τον 18ο αιώνα ο Ναπολέων Βοναπάρτης μασούσε γλυκόριζα ως φάρμακο για τα προβλήματα πέψεως που αντιμετώπιζε.
Μασώντας τις ρίζες μας βοηθάει στην απεξάρτηση απο το τσιγάρο.
Η γλυκυρριζίνη (σαπωνίνη), είναι επίσης μία  από τις  πιο ισχυρές αντι-ιικές  ενώσεις που εχει μελετηθεί ποτέ.
Μία μελέτη για την ανασταλτική δράση της γλυκυρριζίνης κατά του SARS,  (Αιφνίδιου  Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου), γρίπη των πτηνών,  που σχετίζεται με τους κορονοϊούς,   δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet τον Ιούνιο του 2003, η οποία βέβαια είχε  μικρή κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, παρά την τεράστια  σημασία της για την ανθρώπινη υγεία.
Και να φανταστείτε  ότι, λίγους μόνο μήνες  πριν από αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε δελτίο τύπου (16 Απρίλη 2003), το οποίο  ανέφερε την πρόσφατη έξαρση των θανατηφόρων κρουσμάτων του (Αιφνίδιου  Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) (SARS) στην Ασία και το οποίο  προκλήθηκε από τους ιδίους κορονοϊούς  που χρησιμοποιούνται σε αυτή την μελέτη.
Με τον κόσμο να εξακολουθεί να παραπαίει από την παγκόσμια υστερία του SARS  και την κατάσταση «ετοιμότητας», δηλαδή τα αποθηκευμένα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως η ριμπαβιρίνη, παρά την γνωστή έλλειψη της αποτελεσματικότητάς της, θα έλεγε κανείς  ότι θα δινόταν περισσότερη προσοχή στην πολλά υποσχόμενη έρευνα αυτού του είδους …
Στην πρωτοποριακή μελέτη του Lancet, με τον τίτλο «γλυκυρριζίνη, ένα ενεργό συστατικό από τις ρίζες της γλυκόριζας, και η αναπαραγωγή του ιού SARS-CoV», οι Γερμανοί ερευνητές εξέφρασαν συνοπτικά την πρόθεσή τους με τον ακόλουθο τρόπο:
Το  πρόσφατο  ξέσπασμα του SARS  δικαιολογεί την αναζήτηση  αντι-ιικών ενώσεων  για την θεραπεία της νόσου.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά  τον  SARS  και τις λοιμώξεις που σχετίζονται με τους κορονοιούς.
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:
Εκτιμήσαμε τo αντιικό δυναμικό της ριμπαβιρίνης, 6-αζαυριδίνης,  πυραζοφουρίνης,  μυκοφαινολικού οξέος, και της γλυκυριζίνης, σε δύο κλινικές απομονώσεις του κορωνοϊού (FFM-1 και FFM-2) από ασθενείς με SARS που είχαν εισαχθεί  στο κλινικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης, Γερμανία.
Από όλες τις ενώσεις, η γλυκυρριζίνη ήταν η  πλέον δραστική στην αναστολή της αντιγραφής του ιού SARS.
Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η γλυκυρριζίνη θα πρέπει να αξιολογηθεί για την αντιμετώπιση του SARS.
Συνήθως βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίζα για 5  λεπτά, αφήνουμε το ρόφημα σκεπασμένο για 15 λεπτά και πίνουμε έως και δυο κούπες την ημέρα, για διάστημα ενός μήνα, κάνοντας διακοπή.
Ο ζαμπούκος, τα φύλλα ελιάς και ο μέλιος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προληπτικά βάζοντας αντί για ζάχαρη σκόνη γλυκόριζας.
Η αψιθιά χρησιμοποιείται για 10 ημέρες κάνοντα παύση μιας εβδομάδας.
Το σεπτιλίν (septilin) της εταιρείας  Αyrveda, απο το 1982 θεράπευε τον Δάγκειο αιμορραγικό πυρετό παρεμφερής με τον «ιό» του Έμπολα που και αυτός προκαλεί αιμορραγικό πυρετό που  μάλλον «μεταλλάχτηκε» πλέον όπως στο φίλμ CONTAGION.

Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός Μsc

Έμπολα ο υιός της Μπιγκ Φάρμα και ο πατέρας Ιπποκράτης.

Kαρκίνος, AIDS, Ebola, το κοινό τους στοιχείο.

EΠIΣTHMONIKA «εγκεκριμένος» Ο EMΠOΛA. H ΛYΣH ΓIA TH «ΣΩTHPIA» TOY ΠΛANHTH!

φύτρο
Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Φιλονόη 

2 σχόλια:

 1. Πολυ καλη ενημερωση ,ηδη τον σαμπουκο και το μελλισοχορτο το χρησιμοποιω τον χειμωνα σε καταστασεις κρυολογηματος + εχινακια + ψευδαργυρο +βιταμινη c + προπολη μελισσων ,δεν κρυολογω ευκολα ,αλλα αυτα υπαρχουν στο συρταρι , αντιβιωση ,παει και ερχεται και ξανα πεφτει ο κοσμος .Σκετη κοροιδια .Εχω κρατησει σημειωσεις ,2 χοντρων τετραδιων ,για τα βοτανα ,πλεον των ενημερωσεων απο το διαδικτυο και τα βιβλια βοτανων .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μά οὔτως ἤ ἄλλως,ὅλα ἀπό τήν φύσιν προέρχονται.Καί οἱ νόσοι καί τά ἀντίδοτα αὐτῶν.Ἡ παρατήρησίς της,ἀπό τούς προγόνους μας ἔχουν δώσῃ τήν ἀπάντησιν σ΄ὅλα !

   Καί οἱ βρωμροί καί τρισάθλιοι,ἀνίκανοι γιά τήν παραμικρή παραγωγική σκέψιν,γιά τήν δύναμιν τοῦ χρήματος καί τήν ἐξουσίαν,ἔχουν διαστρεβλώσῃ καί καταστρέψῃ τά πάντα !

   Ἀριστόμαχε,ἄξιος ! Ἐγώ ὑστερῶ τά μάλα στόν τομέα αὐτόν,δυστυχῶς...

   Καλησπέρα,ἀγαπητέ !

   Διαγραφή