" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι χάρτες με τα πετρέλαια και τα πεδία φυσικού αερίου της Ελλάδας


Mόλις το 30% των περιοχών που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο έχει ερευνηθεί (30 στις 100 περιοχές) και από αυτές έχει βεβαιωθεί η ύπαρξη στις 7! Αυτή η αποκάλυψη έγινε χθες στη Βουλή από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έδωσε στους βουλευτές των Επιτροπών Εξωτερικών Υπόθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου  και τους παρακάτω χάρτες που δημοσιεύει το defencenet.gr, στους οποίους φαίνονται όλες οι προς διερεύνηση περιοχές, καθώς και οι χώρες από τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να "συνεταιριστούν" με το ελληνικό δημόσιο. 

Image
Στους χάρτες διακρίνονται οι τριάντα περιοχές που έχουν γίνει ήδη σεισμικές έρευνες, ενώ με τις κόκκινες βούλες έχουν σημειωθεί οι διάφορες χώρες,από τις οποίες ήδη εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες.
Image
Image
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου που θα ερευνηθούν από το πρώτο "κύμα" των αδειών γεωτρήσεων.
Image
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο σε ένα μικρό μέρος νότια της Κρήτης θα γίνουν άμεσα γεωτρήσεις, ενώ έχει εντοπιστεί πολύ μεγαλύτερο κοίτασμανοτιότερ και δυτικότερα. Ήδη από χθες το defencenet.gr διατύπωσε ερωτηματικά για ποιους λόγους θα καθυστερήσουν τόσο πολύ οι γεωτρήσεις (μίλησε για σταδιακή εκμετάλλευση σε περίοδο 20 ετών ο υφυπουργός ΠΕΚΑ). Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα και με πειστικό τρόπο...
Image
Image
Image


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου