" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αγαπούλα ( Ελληναρά μου ) - Τα δελτία ειδήσεων δείχνουν τον “μέγα τρομοκράτη” Εφραίμ, που δεν σε πείραξε στο ελάχιστο…

 
Ακόμα δεν κατάλαβες ;  Τα δελτία ειδήσεων δείχνουν τον “μέγα τρομοκράτη”  Εφραίμ, που δεν σε πείραξε στο ελάχιστο Και ο μεγαλύτερος “τρομοκράτης”, το Κράτος, με τα πλοκάμια της κάθε  αλληλοπλεκόμενης εξουσίας, θα σου φάει τα πάντα, αποταμιεύσεις, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, σπίτια, αυτοκίνητο, ότι έχεις και δεν έχεις, ενώ εσύ  θα πανηγυρίζεις (!!!), που έκλεισαν στο Κορυδαλλό τον Εφραίμ ! 

Και τα ΜΜΕ της διαπλοκής θα παίζουν το ” σήριαλ Εφραίμ” , ενώ εσύ δεν θα μπορείς να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια και θα αναγκαστείς να τα ξεπουλήσεις όλα ! Ενώ εκείνοι θα έχουν τα λεφτά τους στις διάφορες Ελβετίες …Ενώ εκείνοι θα έχουν από 20 έως 30 ακίνητα, εσύ δεν θα μπορείς να συντηρείς ούτε ένα ! Και μαζί τους όλοι οι διαπλεκόμενοι που τρώγανε εδώ και 30 χρόνια τα σωθικά του Κράτους, τα λεφτά του Ελληνικού λαού,τα λεφτά των ταμείων και τις επιδοτήσεις της ΕΕ κλπ.


Μετά τις έκτακτες εισφορές, μετά το πολύχρονο χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, έρχονται και αυξημένα τεκμήρια, που ο κόσμος δεν θα μπορεί να καλύψει, γιατί ή θα είναι άνεργος ή θα έχει μειωμένους μισθούς και συντάξεις κατά 40-50%Ακόμα ένα δώρο του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και των κυβερνήσεων Παπανδρέου- Παπαδήμου στον ελληνικό λαό ! Και στα μέτρα αυτά δεν λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ανθρώπων που διαβιούν εκεί, για παράδειγμα παιδιά προστατευόμενα ή γονείς ηλικιωμένοι ! Ταυτόχρονα αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης κατά 3 χρόνια … 


Γι’  αυτό έπρεπε να φυλακιστεί ο “επικίνδυνος” γέροντας Εφραίμ, ενώ οι λήσταρχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι και χωρίς δικαστικές επεμβάσεις για όσους οδήγησαν τη χώρα στο Οικονομικό χάλι των 32 ετών !Κανένας δεν συγκινήθηκε να δικάσει όσους έφαγαν τα λεφτά των Ελλήνων στ0 Χρηματιστήριο, στα δημόσια έργα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα Ολυμπιακά έργα και όσα άλλα κατήγγειλλαν σήμερα οι εφοριακοί …Σήμερα , λοιπόν, έχουμε στην Ελλάδα βάναυση καταπάτηση των πολιτικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων όχι μόνο του γέροντα Εφραίμ, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων, οι οποίοι υφίστανται έναν απίστευτο, εξευτελιστικό, ρατσιστικό, πνευματικό, θρησκευτικό και οικονομικό  διωγμό από τις αρχές του τόπου , στον οποίο συμμετέχουν διάφορα άτομα ετερόκλητα, αλλά τόσο γνωστά στο δημόσιο βίο!


Μερικές από τις  σημερινές ειδήσεις που προσπαθούν να καλύψουν :
 
 1)  Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους! Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκαν είναι και αυτές που αφορούν τις καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, τις αποκαλύψεις Σπινέλλη για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων που επιβλήθηκαν μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και τις καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο, τη διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, όπως και τις καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τα δύο μεγάλα κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.


2) Οι εργαζόμενοι στις εφορίες καταγγέλλουν “την φορολογική ασυλία και τα μερίσματα των πολυεθνικών, τον μηδενικό φόρο πετρελαίου ναυτιλίας, των σκαφάτων και των εφοπλιστών, το φορολογικό καθεστώς των ενδοομιλικών συναλλαγών και τις ρυθμίσεις που επιτρέπουν στος μεγαλοφοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ας χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο.

 Μάλιστα αναφερόμενοι στους μεγαλοφοροφυγάδες που “φυγάδεψαν” τα κλοπιμαία τους στην Ελβετία τους φωτογραφίζουν λέγοντας πως είναι:
- Είναι αυτοί που έφτιαξαν τους ελληνικούς δρόμους με κόστος επταπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

- Είναι αυτοί που πουλούσαν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία 1.000% και 2.000%, πάνω από την πραγματική τους τιμή.
- Είναι αυτοί που θησαύριζαν και θησαυρίζουν, από τα υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα.
- Είναι αυτοί που καταλήστευσαν τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.


3) Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των φετινών εισοδημάτων τα οποία θα δηλωθούν το 2012, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες .
Τα νέα τεκμήρια νομοθετήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυσαν για τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» ισχύει έως το τέλος του 2013 για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.


Οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα …
Ειδικότερα για το τεκμήριο ακινήτων: Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:
- μέχρι και 80 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από 81 μέχρι και 120 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 65 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από 121 μέχρι και 200 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 110 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,
- από 201 έως 300 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και
- από 301 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με 400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.


Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρείται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας, η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.


Για τα αυτοκίνητα, τα νέα αυξημένα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης ορίζονται ως εξής:
- για τα αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ,
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και
- για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου