" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Πόλεμος» Βενιζέλου- Ελευθεροτυπίας με βαρείς υπαινιγμούς και υπονούμενα

«Ποιος πνίγει την Ελευθεροτυπία». Ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας  έριξε λάδι στη φωτιά και μια μέρα μετά, ξέσπασε ο πόλεμος. Ένας πόλεμος με απαντήσεις Βενιζέλου, ανταπαντήσεις της Μάνιας Τεγοπούλου και σχετικά ρεπορτάζ.

 Στο χθεσινό της ρεπορτάζ, η Ελευθεροτυπία μεταξύ άλλων σημείωνε: «Μαθήματα διαφάνειας επιχείρησε να παραδώσει χθες ο... Ε. Βενιζέλος και μάλιστα στον Απ. Κακλαμάνη, όταν ο τελευταίος ζήτησε έλεγχο των τραπεζών, ειδικά για το πώς δανειοδοτούν επιχειρήσεις ΜΜΕ! Ο υπουργός που έχει συνδέσει το όνομά του με σειρά αδιαφανών μεθοδεύσεων και χαριστικών ρυθμίσεων, μιλώντας στη Βουλή κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού, διακήρυξε ότι τα ΜΜΕ «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, από το κράτος και από τα πιστωτικά ιδρύματα» και όχι με «ειδικό προνομιακό καθεστώς». Λες και δεν ήταν αυτός ο ίδιος που ως υπουργός Πολιτισμού χρηματοδοτούσε συγκεκριμένες ειδικές εκδόσεις - αφιερώματα κυριακάτικων εφημερίδων, αρεστών στον ίδιο...»

Στην απάντηση του Ευ, Βενιζέλου μεταξύ άλλων τονίζονται: 

Ειλικρινά, αδυνατώ να αντιληφθώ τη λογική του σημερινού κεντρικού θέματος της «Ελευθεροτυπίας» και την αιτία για την οποία στρέφεται -για μία ακόμη φορά- προσωπικά εναντίον μου.
Η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» διαμαρτύρεται γιατί τρεις τράπεζες, για λόγους που δεν γνωρίζω, δεν συμφωνούν ή δεν έχουν συμφωνήσει ώς τώρα στη χορήγηση δανείου προς αυτήν. Η «Ελευθεροτυπία» επαινεί την πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Κακλαμάνη να ζητήσει στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, αλλά και από τον υπουργό των Οικονομικών, να ελέγξει τη συμπεριφορά αρχικά μίας και τελικά τριών τραπεζών σε σχέση με το αίτημα δανειοδότησης της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα. Παραλείπει όμως να αναφέρει ότι ο κ. Κακλαμάνης επαίνεσε κατ' επανάληψη τη στάση του υπουργείου Οικονομικών και δεν είχε καμία διαφωνία μαζί μου…
Με ποιο σημείο της χθεσινής τοποθέτησής μου διαφωνεί η «Ελευθεροτυπία»; Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι μόνο η εταιρεία που εκδίδει την «Ελευθεροτυπία», ούτε είναι αυτή το μεγαλύτερο από τα προβλήματα που έχουν οι ελληνικές τράπεζες σε σχέση με επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η τοποθέτηση, συνεπώς, της κυβέρνησης -όχι η προσωπική μου- δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που διατύπωσα ως αρμόδιος υπουργός στη Βουλή.
Ζητά μήπως η εταιρεία που εκδίδει την «Ελευθεροτυπία» να δανειοδοτηθεί με όρους ευνοϊκότερους ή διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις; Είμαι βέβαιος ότι όχι.
Ζητά μήπως να δανειοδοτηθεί χωρίς επαρκείς εγγυήσεις; Είμαι βέβαιος ότι όχι.
Ζητά μήπως να δανειοδοτηθεί χωρίς μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης; Είμαι βέβαιος ότι όχι.(όλο το κείμενο εδώ)

Η απάντηση της Μάνιας Τεγοπούλου στον Ε. Βενιζέλο

Κύριε Βενιζέλο,
Η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για το οτιδήποτε• θα το ξέρατε εξάλλου από πρώτο χέρι. Είστε βέβαιος ότι τα αιτήματα για δάνειο της «Ε» προς τις τράπεζες δεν είναι ανεδαφικά, ενώ ταυτόχρονα επικαλείστε άγνοια γιατί τρεις τράπεζες δεν συμφωνούν ή δεν έχουν συμφωνήσει. Καταλήγω αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είτε δεν ενημερώνεστε επαρκώς για κάτι τόσο επουσιώδες, όπως μια εφημερίδα, είτε ότι οι τράπεζες μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Μ.Τ.

Κεραυνούς εναντίον του Ευ. Βενιζέλου εξαπολύει ο Στάθης γράφοντας για τον «Μπενύτο που πάει για Μπενίτο»:

«Ο κ. Βενιζέλος, ο πολιτικός που έβαλε διαφορετικό ΦΠΑ στις μπουγάτσες με κανέλα ή όχι, ο άνθρωπος που έκανε λεονταρισμούς στην Τρόικα, ενώ πριν (και μετά) τους έδειχνε από ποιαν ατραπό θα μπορούσαν να διαβούν οι Αθάνατοι του Ξέρξη, ο κ. Βενιζέλος ο άνθρωπος που χαράτσωσε τα νοικοκυριά κεραυνοβολώντας τα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ο κατά γενική (ευρωπαϊκή) εκτίμηση χειρότερος Υπουργός της Ενωσης, ο Μπενύτο που σκάρωσε τον νόμο περί Τύπου έτσι ώστε να φιμώνεται απ' τις αγωγές, ο Μπενύτο που έχει κάνει το Σύνταγμα κουρελόπανο τόσον όσο στα πιο τρελά του όνειρα κι ο άλλος Μπενίτο, απεφάνθη προσφάτως στη Βουλή ότι η «Ελευθεροτυπία» «αποδύεται σε μια επίθεση συστηματική κατά του τραπεζικού συστήματος». (Όλο το κείμενο εδώ)

Σήμερα δημοσιεύεται και σχετικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου υπό τον τίτλο «Τέσσερα ζητήματα από μια πλάγια απάντηση», στο οποίο σημειώνεται: «Ο «μελλοντικός πρωθυπουργός» προτίμησε να υποδυθεί το λογιστή, τον ελεγκτή, τον τραπεζίτη, το σύμβουλο έκδοσης, το δικολάβο κ.ά., αντί να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε προχθές στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης σχετικά με το ποιος θα ωφεληθεί αν κλείσει η «Ελευθεροτυπία». (όλο το κείμενο εδώ)

Από :newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου