" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

WSJ: "Τράπεζες των ΗΠΑ αλλάζουν σε δραχμές την ισοτιμία με το δολάριο"!


"Καλή χρονιά με το νέο σας νόμισμα, την ... δραχμή", εύχονται τουλάχιστον δύο αμερικανικές μεγάλες τράπεζες ("παγκόσμιας εμβέλειας" χαρακτηρίζονται), οι οποίες ωστόσο δεν κατονομάζονται, από δημοσίευμα της  Wall Street Journal, καθώς αποφάσισαν να εγκαταστήσουν εφεδρικά τεχνολογικά συστήματα, που θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιούν συναλλαγές και σε παλαιά νομίσματα -όπως η δραχμή, το εσκούδο και η λίρα-, τα οποία έχουν καταργηθεί, αλλά πρόκειται να επανέλθουν με την κατάρρευση της ευρωζώνης!

 Υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών επικοινώνησαν με τη βελγική εταιρεία Swift, η οποία «ελέγχει» το δίκτυο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, με το αίτημα παροχής τεχνολογικής στήριξης, αλλά και των κωδικών των παλαιών νομισμάτων.

Ωστόσο, η βελγική εταιρεία δεν παρείχε τις πληροφορίες που ζητήθηκαν, ούτε ενημέρωσε αν οι παλαιοί κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα συστήματα, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό δημοσιεύμα.

Eκπρόσωπος της Swift διευκρίνισε πως η παροχή τέτοιων πληροφοριών σε αυτήν τη χρονική περίοδο ίσως ενίσχυε περαιτέρω την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ευρωζώνη.

 Στα εν Ελλάδα, το πρόγραμμα του PSI, όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr, όταν πολλά άλλα Μέσα προτιμούσαν να φλομώνουν στο ψέμα τους αναγνώστες τους, λέγοντας και γράφοντας ότι "Προχωρά το PSI", απλά έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει. 
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιαο ότι πάμε σε υποχρεωτικό κούρεμα για το ποσοστό των ξένων πιστωτών που δεν θέλουν να συμμετάσχουν (είναι περίπου οι μισοί).
Δηλαδή αν εξαιρέσουμε το 35% που αφορά τους "εγχώριους" ιδιοκτήτες ομολόγων (τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία), από το υπόλοιπο 65% περί τους μισούς το δέχονται και οι άλλοι το απορρίπτουν. 
Πάμε λοιπόν σε υποχρεωτικό "κούρεμα" το οποίο αναπόφευκτα θα θεωρηθεί "πιστωτικό γεγονός" με την αποχώρηση από την ευρωζώνη να αποτελεί θέμα εβδομάδων ή και ημερών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου