" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κινεζικό πλήγμα στην Γαλλία… τύφλα να έχουν οι άλλοι…

Ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο της Γαλλίας από «AA-» σε «A+», λόγω της ασθενούς ανάπτυξης στη χώρα και του αυξανόμενου δημόσιου χρέους της. 

 «Λόγω διαρθρωτικών προβλημάτων» στον εσωτερικό σχεδιασμό, η γαλλική οικονομία «στερείται ζωτικότητας και η ανταγωνιστικότητά της σε διεθνές επίπεδο συνεχίζει να μειώνεται. Μεσοπρόθεσμα η ανάπτυξη θα παραμείνει αδύναμη», κρίνει ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης, που δηλώνει ανεξάρτητος από την κινεζική κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή του.
Η ανακοίνωση του Dagong ακολουθεί τις προειδοποιήσεις των μεγάλων διεθνών οίκων αξιολόγησης, όπως ο αμερικάνικος Standard & Poor’s, που απείλησαν να μειώσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη δυνατή, «AAA», κατά «δύο βαθμίδες». Η πτώση της ανταγωνιστικότητας στη Γαλλία αντανακλάται στην μείωση από μέρους της των εξαγωγών, και ειδικά στο πεδίο της τεχνολογίας, στην «προοδευτική αύξηση του ελλείμματος των τρεχουσών συναλλαγών, στην αργή οικονομική ανάπτυξη και στο αυξημένο επίπεδο ανεργίας», σύμφωνα με τον κινεζικό οίκο αξιολόγησης.
Ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης προβάλλει τρεις λόγους για την πτώση αυτή: «Οι μισθοί αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι η παραγωγικότητα», ενώ η υψηλή φορολογία και τα πολλά επιδόματα, όπως υποστηρίζει ο Dagong, πλήττουν την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα η «γήρανση του πληθυσμού» περιορίζει το οικονομικό αναπτυξιακό δυναμικό. 

Από :  defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου