" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ερντογάν μαινόμενος: Ο «τρελός του χωριού» κατά του Σαρκοζί!



Εντελώς έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεχνώντας εντελώς τα κατορθώματα των συμπατριωτών του και συμπεριφερόμενος με σκαιότητα εναντίον οποιουδήποτε τυγχάνει να διαφωνεί μαζί του, κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία ότι διέπραξε «γενοκτονία» στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση χθες από τους Γάλλους βουλευτές στη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η Άγκυρα αρνείται.
Δηλαδή, με απλά λόγια, ο Ερντογάν είπε στον Σαρκοζί, ότι δεν δικαιούται η χώρα του να ομιλεί αφού βαρύνεται με τα ίδια εγκλήματα. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την έμμεση παραδοχή ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στην εξόντωση πληθυσμών, χωρίς μάλιστα να πληρώσει κανένα τίμημα. Η Ιστορία όμως ΔΕΝ ξεχνάει ποτέ, διαβεβαιώνουμε την υπερφίαλη τουρκική ηγεσία…





«Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία», δήλωσε ο… όψιμα ευαισθητοποιημένος Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962. Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο «μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο» έχοντας εκλογική σκοπιμότητα, τόνισε ο Ερντογάν.
Η ψήφιση του νόμου στη Γαλλία όπου ζουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, έδειξε σαφώς τον βαθμό που ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ισλαμοφοβία έχουν διεισδύσει, λαμβάνοντας επικίνδυνες διαστάσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη», τόνισε και κάλεσε τη Γαλλία να αναλογιστεί το δικό της παρελθόν και να αναλάβει τις ευθύνες της.
«Αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν γνωρίζει ότι υπήρξε μια γενοκτονία, μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του, Παλ Σαρκοζί, ο οποίος ήταν λεγεωνάριος στην Αλγερία στη δεκαετία του 1940», πρόσθεσε. «Είμαι βέβαιος ότι ο Παλ Σαρκοζί έχει πολλά να πει στο γιό του για τις σφαγές που διέπραξαν οι Γάλλοι στην Αλγερία». Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε χθες νομοσχέδιο που ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915-1917, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου