" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Που πάει η Ελλάδα;


 Τον τελευταίο καιρό τα διεθνή δεδομένα αλλάζουν με τέτοια ταχύτητα ώστε τα think tanks θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση με σενάρια που δεν τους βγαίνουν.
Ιδιαίτερα για την Ελλάδα έχει πλέον μεταστραφεί άρδην το γεωπολιτικό κλίμα.

Ποια ήταν τα δεδομένα:

1. Προωθούνταν, από μέρους της Ελλάδας τουλάχιστον, η ιδέα μιας καλής γειτονίας με την Τουρκία…σε βάρος της Ελλάδος βέβαια, μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ-οικολόγων-Protagon κτλ.
Χαρακτηριστική η φράση του ΓΑΠ: “κι αν χάσουμε και κανένα “οικοπεδάκι” δεν πειράζει προκειμένου να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο” !

2. Πίσω από αυτή την ιδέα κρύβονταν η προσπάθεια των think tanks και της παγκοσμιοποίησης ώστε: οι ανυπότακτοι και τεμπέληδες Έλληνες Χριστιανοί να αναμειχθούν με όλες τις φυλές και κυρίως με Ισλαμιστές ώστε να χάσουν την καταγωγή και τον τσαμπουκά τους. Σε λίγα χρόνια δεν θα ξέρουν και οι ίδιοι ποιοι είναι οι Έλληνες και ποιοι οι… βάρβαροι.

3. Οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης ήξεραν ότι θα έχουν βασικά δυο εχθρούς: 
τους Έλληνες γιατί είναι ανυπότακτοι και παράγουν άναρχες ιδέες και τους Ισραηλινούς γιατί είναι υπερόπτες, οργανωτικοί και δυνατοί στρατιωτικά έτσι ώστε δεν θα δεχτούν εύκολα τον ζυγό της παγκοσμιοποίησης.
Έτσι ενώ αυτοί που προωθούν την παγκοσμιοποίηση είναι κατεξοχήν οι Εβραίοι Σιωνιστές με τα εξαπτέρυγά τους, τελικά θα έλθουν σε σύγκρουση με το ίδιο το γένος και τη φύτρα τους. Οι Ισραηλινοί το ξέρουν και προετοιμάζονται για την σύγκρουση.

4.Τα τελευταία γεγονότα στην βόρειο Αφρική με την υποτιθέμενη δημοκρατικοποίηση των απολυταρχικών καθεστώτων (για να επιβληθεί η παγκοσμιοποίηση χρειάζονται αδύνατες δημοκρατίες όπου εύκολα σφάζονται μεταξύ τους οι φυλές και έτσι επιβάλλονται οι εγκάθετοι, τα απολυταρχικά καθεστώτα άλλωστε είναι οι εχθροί της παγκοσμιοποίησης) άφησε έκθετο το Ισραήλ σε σχέση με τις προθέσεις και τις μελλοντικές δράσεις των γειτόνων του.

5. Το Ισραήλ αισθάνεται φοβισμένο σε μια Μεσόγειο με τριγύρω του μόνο εν δυνάμει εχθρικά κράτη, χρειάζεται επομένως συμμάχους όχι τόσο στρατιωτικά δυνατούς όσο για να του δώσουν χώρο για να αναπνέει και να κινείται. Ένας τέτοιος μοναδικός χώρος στο Αιγαίο είναι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα επιδιώξει με κάθε μέσο και κυρίως με τη δύναμη που διαθέτει μέσω του εβραϊκού λόμπι στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως να βοηθήσει μια τέτοια προσέγγιση. Η υποδοχή που έκαναν οι Ισραηλινοί στον Σαμαρά είναι εντυπωσιακή, δεν ήταν υποδοχή αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αρχηγού κράτους. Το ίδιο είχαν κάνει και για τον Κύπριο πρόεδρο της Βουλής όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα στην Τουρκία. Για να κάνουν τέτοια υποδοχή στον Σαμαρά σίγουρα τον βλέπουν σαν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας σύντομα.

6. Το Ισραήλ είναι προσανατολισμένο φανατικά σήμερα στην ιδέα ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό -επείγεται τρομερά- να επιτεθεί στο Ιράν και να εξουδετερώσει ή να προλάβει τον κίνδυνο να γίνει το Ιράν πυρηνική δύναμη. Αυτό μπορεί να το κάνει όταν έχει συμμάχους όπως η Κύπρος και η Ελλάδα σαν χώρους ανεφοδιασμού και μετόπισθεν.

7. Η Τουρκία κατέλαβε ηγετικό ρόλο σε αυτή την αναδιάρθρωση των ισλαμικών χωρών και θα τον προωθήσει καθώς φαίνεται δυναμικά. Όμως όταν εμφανίζονται ηγέτες όπως ο Ερντογάν που πάνε ενάντια στις προδιαγραφές των εξουσιαστών, τα δεδομένα αλλάζουν και τα think tanks της παγκοσμιοποίησης πρέπει να ανασυντάξουν τα σενάριά τους. Θα πρέπει να σκεφτούν πως και που θα χρησιμοποιήσουν τον νέο ηγέτη ώστε να τον κατευθύνουν εκεί που θέλουν. Εάν φανεί ότι θα αντιδράσει με μια δική του ατζέντα, σίγουρα θα φύγει, με …οποιοδήποτε τρόπο. Εάν όμως είναι πονηρός και δεν δείξει τς προθέσεις του (ο Νταβούτογλου σίγουρα είναι) μπορεί να ξαφνιάσει τα έξυπνα “πουλιά” της παγκοσμιοποίησης με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη.
Μια τέτοια κίνηση θα ήταν ένα είδος εισβολής στην Συρία για να αποκτήσει άμεση επιρροή στις εξελίξεις εκεί, κάτι που θα τρόμαζε το Ισραήλ και θα το ανάγκαζε να αντιδράσει.

8. Η Αμερική επεδίωκε και εξακολουθεί να επιδιώκει την κατάρρευση της Ε.Ε. και βλέπει σαν πρώτη φάση του ξηλώματος την αποβολή της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση αλλά και από την Ε.Ε. ώστε η Ελλάδα να περιέλθει στον πλήρη έλεγχο της. Αυτή η στρατηγική θα εξυπηρετήσει την ανάγκη του Ισραήλ να έχει συμμάχους, εφόσον η Ελλάδα θα ενταχθεί τότε σε μια πολυμερή συμμαχία όπου Αμερική-Ελλάδα-Ισραήλ-Σκόπια-Αλβανία-Βουλγαρία θα είναι σύμμαχοι αλλά υπό την κηδεμονία της Αμερικής και με θεματοφύλακα στην περιοχή το Ισραήλ. Χωρίς την Ελλάδα η συμμαχία αυτή είναι σχεδόν άχρηστη για το Ισραήλ. Ωστόσο η Αμερική θα ήθελε μέσα σε αυτή τη συμμαχία και την Τουρκία άλλα το Ισραήλ είναι πεπεισμένο ότι μια τέτοια συμμαχία δεν μπορεί να δουλέψει πλέον και θα αντιδράσει πάλι μέσω του εβραϊκού λόμπι.

9. Επείγει επομένως για το Ισραήλ και κατά συνέπεια για το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής -αλλά και για την γενικότερη στρατηγική της Αμερικής- η Ελλάδα να φύγει από την Ε.Ε. και να γίνει απόλυτα εξαρτημένη από την Αμερική, ώστε η Αμερική και το Ισραήλ να έχουν πρόσβαση σε Ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια. Έτσι αδυνατίζει όχι μόνο η Ε.Ε. άλλα και το μακρύ χέρι της Ρωσίας που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το άνοιγμα Καραμανλή.

Εάν κάποιος λάβει υπόψιν του αυτές τις συγκυρίες είναι εύκολο να φανταστεί ποιες αλλαγές πρόκειται να συμβούν στο κοντινό μέλλον όσον αφορά στην Ελλάδα.
1. Η Ελλάδα πρέπει να αδυνατίζει συνεχώς με το να δανείζεται ασύνετα χωρίς καμιά ανάπτυξη, τόσο ώστε να μην γίνει ποτέ δυνατόν να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Επομένως η μόνη λύση είναι η παύση πληρωμών και η χρεοκοπία. Πως θα γίνει αυτό ώστε να μην εμπλακούν οι Έλληνες σε έναν εμφύλιο πόλεμο που θα προέλθει από την ταυτόχρονη εξαθλίωση των φτωχότερων Ελλήνων είναι πραγματικά το ζητούμενο.

2. Θα χρειαστεί επομένως να φτιάξουν γρήγορα έναν σωτήρα ! Πως θα γίνει αυτό?

3. Κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσουν τον Παπαδήμο μόνο του να προσπαθεί χωρίς να τον βοηθούν ουσιαστικά με συνέπεια να βυθίζει την Ελλάδα όλο και περισσότερο στην ύφεση, χωρίς να του δίνουν τη δυνατότητα καμίας απολύτως ανάπτυξης.
Μια τέτοια θλιβερή κατάσταση μπορεί να διαρκέσει το πολύ μέχρι τον Μάιο όπου τα αποτελέσματα από την διακυβέρνηση Παπαδήμου θα είναι τόσο πενιχρά και τα αδιέξοδα τόσο τεράστια ώστε νομοτελειακά θα πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο.

4. Ο Σαμαράς θα πρέπει να αναδομηθεί (από τους εξουσιαστές) για να ξανακερδίσει τις χαμένους ψήφους της ΝΔ. Έτσι θα εμφανιστεί σαν εθνοσωτήρας υποσχόμενος ότι θα διώξει την Τρόικα και το ΔΝΤ, ότι θα καθορίσει την ΑΟΖ, ότι θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, ότι θα λύσει το πρόβλημα με τα Σκόπια, ότι θα στείλει στα δικαστήρια τους ένοχους πολιτικούς που καταχράσθηκαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
Σε όλα αυτά θα έχει την υπόσχεση ότι θα βοηθήσει η Αμερική και το Ισραήλ μέσω το Εβραϊκού λόμπι όπως πάντα. Μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ ο Σαμαράς θα ασκήσει εθνική πολιτική αφαιρώντας όλα τα ατού, που ετοίμασε επί χρόνια ο Καρατζαφερης, ο οποίος θα μείνει στα κρύα του λουτρού.

5. Το Ισραήλ πράγματι θέλει τον καθορισμό της ΑΟΖ από την Ελλάδα και θα βάλει πλάτη για να συγκρατήσει την Τουρκία από οποιαδήποτε επιθετική δράση.

6. Συγχρόνως θα έλθουν χρήματα από επενδυτές της Αμερικής έτσι ώστε να μην διαρκέσει πολύ η δύσκολη περίοδος της μετάλλαξης προς τη δραχμή. Ήδη προετοιμάζεται συνεργασία Ελλήνων και Εβραίων επενδυτών που θα εμφανίζονται μαζί σε συνέδρια σε κοινές δράσεις και κοινά προγράμματα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι βέβαια κατά ποσό θα προλάβουν να φέρουν τις μεταβολές αυτές πριν ξεσπάσει η θύελλα του εμφυλίου εξαιτίας της εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Το όλο σκηνικό στα Βαλκάνια είναι τόσο εκρηκτικό που δεν χρειάζεται παρά η παραμικρή σπίθα για να εκραγεί και να συμπαρασύρει στον όλεθρο ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου