" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Άφησε 2.000.000 ευρώ και 30 διαμερίσματα

Την εποχή που το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας εξέπεμπε σήμα κινδύνου για τους περίπου 80 ηλικιωμένους του, ήρθε το μεγαλύτερο «δώρο» που θα μπορούσαν να φανταστούν οι υπεύθυνοί του. Ηλικιωμένη Λαρισαία κληροδότησε όλη την περιουσία της στο συγκεκριμένο ίδρυμα! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ, αφού στη διαθήκη της περιλαμβάνονται 30 διαμερίσματα και καταστήματα, αλλά και μετρητά ύψους 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».


Η δωρήτρια απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 80 περίπου ετών. Νωρίτερα είχε κληρονομήσει τα δυο αδέλφια της, παλιοί Λαρισαίοι εργολάβοι και οι δύο, όλοι τους ανύπαντροι και άτεκνοι. 
Η κυρία διήγε πολύ μετρημένη ζωή, όπως λένε οι γείτονές της, ουσιαστικά κάνοντας αιματηρές οικονομίες. Για ν’ αφήσει τελικά ολόκληρη την οικογενειακή περιουσία στο γηροκομείο.
Εκτός από τις καταθέσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που για να περιέλθουν στο γηροκομείο απαιτείται δικαστική διαδικασία για έκδοση κληρονομητηρίου, η δωρήτρια εκχωρεί στο Ίδρυμα περί τα 30 διαμερίσματα και καταστήματα σε κεντρικές πολυκατοικίες της Λάρισας, καθώς και το εξοχικό σπίτι στον Πλαταμώνα.
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει κάνει αποδεκτή τη δωρεά και όρισε επιτροπή υπό τον διευθυντή, προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη διαθήκη. 
Από την πλευρά του ο δικηγόρος που μετείχε αδιαλείπτως στη διοίκηση του γηροκομείου, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1946, επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ στο Ίδρυμα και μάλιστα σε εποχή που έχει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των λειτουργικών του εξόδων.

Από :   polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου