" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βρε, ρεμάλια του Υπουργείου Πολιτισμού δεν θίγεστε εσείς;




Προχθές είδα την ταινία «Σύγκρουση Τιτάνων» «Clash of the Titans» και έπαθα ένα ΣΟΚ !!!
Μια ταινία όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Περσέα, του ημίθεου ήρωα της Ελληνικής Προϊστορίας, ιδρυτή των Μυκηνών. Το απίστευτο και σχεδόν ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ της υποθέσεως ήταν η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ των γεγονότων της Προϊστορίας μας!!
Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει!!!
Άς πάμε στα πολύ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ παραποιημένα στοιχεία:
11)      Αυτή καθ’ αυτή η υπόθεση παρουσιάζει τους πανάρχαιους Έλληνες να έχουν «τσαντιστεί» με τους Θεούς και να τους κηρύσσουν  πόλεμο!
22)      Ο Ακρίσιος (βασιλιάς του Άργους και πατέρας της Δανάης-μητέρας του Περσέα-) παρουσιάζεται ως σύζυγος της Δανάης  ο  οποίος ενώ έλειπε σε μάχη ο Δίας πήρε την μορφή του και ζευγάρωσε με την γυναίκα του ! (εδώ να σημειώσουμε πως το στοιχείο αυτό αφορά τον Αμφιτρύωνα και την Αλκμήνη γονείς του Ηρακλή).
33)      Ο Ακρίσιος αφήνει το βασίλειό του και ορκίζεται να εκδικηθεί τον γιό της Δανάης και του Δία. Το βασίλειο του Άργους καταλαμβάνει ο Κηφέας!!! ( Απίθανα πράγματα! Πως άραγε ο Κηφέας από την Αιθιοπία βρέθηκε να είναι βασιλιάς του Άργους μόνον τα άσχετα ή διεστραμμένα μυαλά των αμερικανών μπορούν να εξηγήσουν!!!  
44)      Όταν η Δανάη και το μωρό Περσέας κλεισμένοι σε ένα κιβώτιο ριγμένοι από τον Ακρίσιο στην θάλασσα τους περιμαζεύει ένας ψαράς από την Σέριφο, η Δανάη τον προσφωνεί με το όνομα Σπύρος!!!  Χα, χα χαα , χριστιανικό όνομα στην Προϊστορία!!!  Ο Δίκτυς  λοιπόν γίνεται Σπύρος κατά τους αμερικάνικους νόες!!!
(Ά, υπάρχει ακόμη μια αναφορά χριστιανικού ονόματος κάποιος Στέλιος!!!)

Και για να μην αναλώνομαι περισσότερο σε λεπτομέρειες για τις χοντράδες τους να τα γράψω επί τροχάδην (όσα μπορώ να θυμηθώ). Δείχνουν λοιπόν πως την Μέδουσα ο Περσέας δεν πήγε να την σκοτώσει επί τούτου, αλλά παρεμπιπτόντως!  Δηλαδή ο άθλος ήταν για τον θαλάσσιο δράκο ο οποίος θα σκοτωνόταν μόνον με το κεφάλι της Μέδουσας! Ένας δράκος που είχε στείλει ο Άδης,  αδερφός του Δία που έστησε όλο το «πανηγύρι» μόνο και μόνο για να την «φέρει»  στον Πατέρα Θεών και Ανθρώπων και αδερφό του, για να του πάρει την θέση!  Μάλιστα μας δείχνουν πως ο ίδιος είναι που σκοτώνει τον Σπύρο(Δίκτυ) και την Δανάη !
Άρα μαθαίνουμε πως ο Περσέας όταν σώθηκε από τον Σερίφιο ψαρά υιοθετείτε και μάλιστα αποκτά και μια αδερφούλα από την μητέρα του και τον Σπύρο(Δίκτυ) !!! Τους οποίους «χάνει» όλους από την εκδίκηση του Άδη, και αυτό γιατί ο χρησμός έλεγε πως ο γιός του Δία θα σκότωνε τον θαλάσσιο Δράκο που ήταν και παιδί του!!!
Βέβαια ο αχταρμάς κι’ εδώ αφορά τον χρησμό που είχε να κάνει με τον Ακρίσιο και τον εγγονό του, που έλεγε πως από το χέρι του θα πεθάνει. Εξ’ ού και ο Ακρίσιος είχε κλειδώσει την κόρη του Δανάη σε ένα δωμάτιο, όπου ως χρυσή βροχή πέρασε κάτω από την πόρτα ο Δίας και συνευρέθει μαζί της.  Τώρα για άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τα «εφόδια»- όπλα που πήρε από την Αθηνά και τον Ερμή ο Περσέας, τι να πρώτο- γράψεις!!! Όπως και για την Μέδουσα που την παρουσιάζουν ως ερπετό σε σπηλιά!!!Και ο Πήγασος εμφανίζεται από την αρχή της ταινίας και όχι μετά τον αποκεφαλισμό της Μέδουσας, όπως γνωρίζουμε από όλους τους αρχαίους συγγραφείς!
Εν τω μεταξύ στην όλη περιπέτεια τον συντροφεύει ένα τσούρμο απίθανων όντων και η Ηώς (αδερφή του Ήλιου), την οποία και στο τέλος παντρεύεται!!!  Απλά Α Π Ι Θ Α Ν Α πράγματα!!!

Η  ουσία πάντως και η απλή απορία είναι. Κανέναν υπεύθυνο εκεί στο υπουργείο Πολιτισμού δεν συγκινούν όλα αυτά τα διαστρεβλωτικά και παραποιημένα στοιχεία της Προϊστορίας μας; Κανέναν ;
Δηλαδή τι θαρρούν πως μπορεί να τους κάνει να διαμαρτυρηθούν; Η περικοπή του μισθού τους ίσως; Μα και για ποιόν λόγο παίρνουν αυτόν τον μισθό; Για να κάθονται απλά σε μια κωλο-καρέκλα και να τα ξύνουν;
Το ότι μια ταινία που αποτελεί μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή και μάλιστα προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο και περνά όλες αυτέ στις ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις της Προϊστορίας μας, σε ανθρώπους που έχουν απλά άγνοια του τι σημαίνει προϊστορία, είναι κάτι άνευ αξίας;  Τότε πολύ καλά κάνουν οι Σκοπιανοί και λένε πως είναι Μακεδόνες !!! Σε λίγο λοιπόν θα έρθουν και οι Αιθίοπες και θα διεκδικούν το Άργος !!! Και οι χριστιανοί με την σειρά τους ας συμπεριλάβουν  στην παλαιά διαθήκη και την ελληνική προϊστορία!!!

Και μια απορία ακόμη! Όλοι εκείνοι οι συγγραφείς που κάθονται και χτυπιούνται χρόνια ολόκληρα να συγγράψουν κάποια μέρη της Προϊστορίας και ανατρέχουν σε δεκάδες, εκατοντάδες πηγές τι στο καλό είναι; Μήπως βλάκες ή κορόιδα;

Αλλά τους χρειάζεται μια μήνυση βαρβάτη, προς κάθε υπεύθυνο στο Υπουργείο για να μάθουν πως εκτός από την καρέκλα υπάρχει και άλλος ακόμη σοβαρότερος λόγος που βρίσκονται εκεί και παίρνουν τα λεφτά του ελληνικού λαού!  Κατά τα άλλα βγάζουν αποφάσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων για την μουσική ή τα τραγούδια που ακούγονται στις καφετέριες και τα σούπερ μάρκετς!!!
Ε, βρε μια σανίδα καλά μουσκεμένη που  χρειάζεστε!!!


Σ.Σ. Η ταινία έχει κυκλοφορήσει από την άνοιξη του 2010. Αλλά εμείς είχαμε το μυαλό μας στο δάνειο του ΔΝΤ οπότε...

Βλάχου Λία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου