" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

"Ναι κάναμε γενοκτονίες".Φωνές λογικής από τη Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε κατάσταση αμόκ,μετά από την απόφαση του Γαλλικού Κοινοβουλίου σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Απειλούν Θεούς και δαίμονες και προσπαθούν να πείσουν τη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι …οι Γάλλοι έσφαξαν περισσότερους ανθρώπους στην Αλγερία,άρα…
δεν υπάρχει πρόβλημα!

 
Υπάρχουν κι άλλες φωνές όμως στη Τουρκία.Ψύχραιμες και σοβαρές. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Taraf Αχμέτ Αλτάν,μ΄ ένα κείμενό του κάνει αυτές τις φωνές της λογικής να ακουστούν.
 

Διαβάστε το άρθρο του ΑΧΜΕΤ ΑΛΤΑΝ

"Το Γαλλικό Κοινοβούλιο με 50 βουλευτές που συγκεντρώθηκαν απαγόρευσαν “την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων”.
Η Τουρκία χοροπήδησε.
Όπως ο Νασρεντίν Χότζας έψαχνε στον δρόμο αυτό που είχε χάσει στον στάβλο, έτσι και εμείς προτιμάμε να θυμώνουμε με την Γαλλία, διότι αυτό είναι πιο εύκολο.
Δεν καθόμαστε να ερευνήσουμε το τι έγινε το 1915. Οι ηγέτες του “Ένωση και Πρόοδος” και ιδιαίτερα ο Ενβέρ Πασάς που έστησε φιγουρατζίδικες σχέσεις με τους Γερμανούς που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούνε ως “προδοσία προς την πατρίδα”, ήταν από τους ανθρώπους που εύκολα έκαναν δολοφονίες.
Σκότωσαν Αρμένιους, γυναίκες, μωρά και γέρους σκότωσαν.
Κανείς δεν υπάρχει εξ όσων ξέρω που να λέει ότι “δεν σκοτώσαμε”, αλλά αντ’ αυτού λένε πως “οι Αρμένιοι πέθαναν καθοδόν για εξορία” ή ότι “κι εκείνοι σκότωσαν μουσουλμάνους”.

Βέβαια πέρα από το ότι ήταν Αρμένιοι, τι σχέση είχαν με τις συμμορίες που σκότωναν μουσουλμάνους στα ρωσικά σύνορα, η γυναίκα στην Προύσα, ο γέρος στην Μαλάτια και το παιδί στα Άδανα που τα σκότωσαν ;

Και επιτέλους τι είδους “ταξίδι εξορίας” ήταν αυτό που καθοδόν του πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ;
 

Αρνούμενοι τις αμαρτίες των μελών του “Ένωση και Πρόοδος” είναι σαν να τις στηρίζουμε και να γινόμαστε μέτοχοι σε δολοφονίες.
 

Αφήστε να λένε ότι θέλουν οι Γάλλοι, το σημαντικό είναι για ποιο λόγο εσείς γίνεστε συνένοχοι στα εγκλήματα των μελών του “Ένωση και Πρόοδος”;
 

Εάν υιοθετείτε την άποψη τους πως “οι δολοφονίες είναι φιλοπατρία”, τότε μήπως θα στηρίξετε και τις υπόλοιπες δολοφονίες που έγιναν με την ίδια λογική ;
Η ίδια νοοτροπία έβαλε να σκοτώσουν τον Αλή Σουκρού Μπέι, η ίδια νοοτροπία κρέμασε τον Ισκιλιπλί Ατίφ Χότζα, η ίδια νοοτροπία έπνιξε χιλιάδες άτομα στο Ντέρσιμ με χημικά αέρια, η ίδια σκότωσε τον Σείχη Σαίντ, η ίδια έκανε τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, και η ίδια έστειλε στην αγχόνη τον Ντενίζ και τους συντρόφους του.
 

Σε όλα αυτά θα είστε συνένοχοι ;
 

Μπροστά μας υπάρχουν οι δολοφονίες του Σουσουρλούκ. 
Υπάρχει η Εργκενέκον. Υπάρχει η JITEM. Υπάρχουν τα πυρπολημένα τρεις χιλιάδες χωριά, υπάρχουν οι χιλιάδες δολοφονηθέντες στους δρόμους Κούρδοι. 

Ποιάς άραγε νοοτροπίας αποτέλεσμα είναι νομίζετε αυτά ;
 

Εάν είχε αποδοθεί λογαριασμός για τα γεγονότα του 1915, και αν τους ενόχους δεν τους είχε δικάσει το δικαστήριο των Οθωμανών αλλά Δικαστήριο της Δημοκρατίας στην Άγκυρα, τότε και οι μετέπειτα σφαγές και δολοφονίες δεν θα γινόταν.
 

Αλλά δεν μπορέσαμε να ιδρύσουμε μια τέτοια δημοκρατία.
Γυρίσαμε την πλάτη στις παλιές αμαρτίες και διαπράξαμε νέες.
 

Κάθε αμαρτία που δεν ερευνήθηκε ανοίγει τον δρόμο για μια νέα, κάθε έγκλημα που δεν ερευνήθηκε ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο έγκλημα. Ήδη άνοιξε. Εάν είναι να ιδρύσουμε μια νέα Τουρκία, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες του παρελθόντος."


το άρθρο από την παρακάτω σελίδα όπου μπορείτε να διαβάσετε κι'άλλα σχετικά με το θέμα, άρθρα :onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου