" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σαρκοζί... πυρ και μανία με Κάμερον για το ναυάγιο της Συνόδου


Εμφανώς εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι οι όροι που τέθηκαν από την Βρετανία για την αλλαγή των συνθηκών είναι απαράδεκτοι, προσθέντας ότι εκ των πραγμάτων η νέα συμφωνία θα επικεντρωθεί στα 17 κράτη-μέλη της ευρωζώνης μέχρι το Μάρτιο του 2012.

 «Κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να σώσουμε το ευρώ» δήλωσε ο Σαρκοζί, ενώ επανέλαβε ότι οι όροι που έθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί.
Σε ερώτηση, εάν οι εξελίξεις τελικά οδηγούν σε ΕΕ δύο ταχυτήτων, ο Σαρκοζί απάντησε επίσης εκνευρισμένος: «Εμείς απλά προσπαθήσαμε να σώσουμε το νόμισμά μας».
Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Ντέιβιντ Κάμερον δέχθηκε τα πυρά του Νικολά Σαρκοζί, όταν το Παρίσι προσπάθησε να απομονώσει τον Βρετανό πρωθυπουργό στην σύνοδο της ΕΕ λέγοντας ότι η Βρετανία θέλει να απαλλάξει το «Σίτι» από όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι «ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν η σωστή απόφαση. Η πρόταση που έγινε δεν ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα της Βρετανίας, οπότε δεν έγινε δεκτή».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου