" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

κοινή άσκηση Ελλάδας- Ισραήλ

Το Ισραήλ και Ελλάδα πριν από τρεις εβδομάδες πραγματοποίησαν κοινή άσκηση στη στρατιωτική βάση Uvda του νότιου Ισραήλ.

Την άσκηση των δύο χωρών απέκρυψε ο ισραηλινός στρατός αλλά σχετικές φωτογραφίες από την άσκηση αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz η Ελλάδα και το Ισραήλ πραγματοποίησαν άσκηση ενταγμένη στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νατοϊκών ασκήσεων, στα μέσα Νοεμβρίου.

Η άσκηση ήταν πενθήμερη και από την Ελλάδα εστάλησαν πέντε μαχητικά αεροπλάνα τύπου F-16, ενώ από το Ισραήλ συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη των τύπων F-15 και F-16 καθώς και μεταφορικά αεροσκάφη τύπου Boing της πολεμικής αεροπορίας.
Η άσκηση περιελάμβανε πρακτικές αερομαχιών αλλά και εικονικές επιθέσεις εδάφους.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ασκήσεις των διεθνών αεροπορικών δυνάμεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, οι ασκήσεις του Νοεμβρίου δεν ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, αν και σχετικές φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το τελευταίο καιρό οι στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ με ξένες χώρες έχουν αυξηθεί. Στις προσεχείς ημέρες το Τελ Αβίβ αναμένεται να πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με την ιταλική πολεμική αεροπορία.

  Οι πληροφορίες από εδώ: Haaretz
με τίτλο : Israel hosts Greek Air Force for joint excercise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου