" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!

Οι θέσεις του Κ.Κ.Ε και του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονταν  συχνά-πυκνά, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Τόσο το Κ.Κ.Ε. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ,  δεν φείδονταν να ονομάσουν  τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,  ενώ σε ιστότοπο,  συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ  πλασάρει  το σύνθημα «Φιλία συνεργασία και αλληλεγγύη με την Δημοκρατία της Μακεδονίας» (!) . Τα έγγραφα που δημοσιεύουμε αποτελούν  ντοκουμέντα.
Το Κ.Κ.Ε.  έχει παλαιά ιστορία, μια και ισχυριζόταν ότι … «υπάρχει Μακεδονική εθνότητα, η οποία ΔΕΝ είναι ούτε Ελληνική, ούτε Βουλγαρική, ούτε Σέρβικη, αλλά καταπιέζεται από όλους» (Ριζοσπάστης 24-11-1932). 

Ακριβώς αυτά που λένε σήμερα οι Σκοπιανοί!!! Αλλά και  πιο πρόσφατα, στο 17o Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο ΚΝΕ( ΠΡΕΣΠΕΣ 5-6 ΙΟΥΛΗ 2008), μεταξύ των άλλων συμμετείχε και η «Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Το φύλλο του «Ριζοσπάστη»που δημοσιεύουμε  είναι χαρακτηριστικό!

Σήμερα όμως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κ.Κ.Ε. κάνουν την πάπια για το καυτό αυτό θέμα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο λόγος είναι προφανής : Η αντιμνημονιακή πολιτική των Κ.Κ.Ε. – ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί μαγνήτη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αηδιασμένοι οι Έλληνες από τον επιδεικνυόμενο ραγιαδισμό των πολιτικών αρχηγών της μνημονιακής Κυβέρνησης, ζητούν να εμπιστευθούν έναν ηγέτη με πατριωτική συνείδηση.  Ο δυναμισμός που επιδεικνύει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  σε βάρος των τοκογλύφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και το καταγγελτικό ύφος που εκπέμπει εναντίον των συνεργαζομένων με την Κυβέρνηση Παπαδήμου, κερδίζει ολοένα και περισσότερο τον ελληνικό λαό.
Τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι η  αντιμνημονιακή πολιτική των Κ.Κ.Ε. – ΣΥΡΙΖΑ  αποτελεί ασφαλή στέγη για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ,  Ν.Δημοκρατία και ΛΑ..Ο.Σ. κατεδαφίζονται.  
Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο αστάθειας και αβεβαιότητας  για το αύριο, οι ψηφοφόροι ζητούν σταράτες εξηγήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε.  επιμελώς  φροντίζουν να αποσιωπούν σήμερα, τα σχέδια και τις προθέσεις τους για το Μακεδονικό ζήτημα. Από την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν όλο και πιο ενισχυμένους,  έχουν κάνει…γαργάρα το καυτό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  

Οφείλουν όμως, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Αλέκα Παπαρήγα να είναι απόλυτα ειλικρινείς με τον ελληνικό λαό και να πουν -εδώ και τώρα- δημοσίως τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων!  Ας αφήσουν τα πολιτικά τερτίπια τύπου Παπανδρέου, που έλεγε «λεφτά υπάρχουν» ή «θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό», και να μιλήσουν ευθέως για το τι πρόκειται να κάνουν με τα Σκόπια: Θα αποδεχτούν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;  Θα συμβιβαστούν με σύνθετη ονομασία; Μήπως ισχυρίζονται ότι υπάρχει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» ή «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα;  

Ή αποκυρύσσουν όσα  τους φέρουν να στηρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τελικά αποφάσισαν να τηρήσουν εθνικά πατριωτική στάση, ανάλογη με την αντιμνημονιακή τους πολιτική;
Ο κόσμος ζητάει πατριώτες και όχι άλλους πολιτικάντηδες.  
Να βγουν λοιπόν δημοσίως οι Τσίπρας και Παπαρήγα να μιλήσουν για το τεράστιο ζήτημα των Σκοπίων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας στο διεθνές σκηνικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου