" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.



Είναι η πρώτη φορά πιστεύω στην ιστορία της Ελλάδας που τόσος κόσμος ασχολείται με την πολιτική, είτε γράφοντας, είτε σχολιάζοντας, τα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας. Πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό γιατί ο κόσμος τώρα καταλαβαίνει, χωρίς όμως αυτοί που μας κυβερνούν να του έχουν πει όλη την αλήθεια, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι τώρα πια απειλείται η ιδία τους η ύπαρξη.

Ξεσπούν έτσι, προσπαθώντας να βγάλουν τον θυμό, την αγανάκτηση και την πίκρα που νοιώθουν μέσα τους, μήπως ηρεμήσουν και δουν τι τους ξημερώνει. Με τις εκδηλώσεις αποδοκιμασιών εναντίον βουλευτών και....
υπουργών, προσπαθούν να τους δείξουν ότι τους έχουν καταλάβει τώρα πια, έχουν καταλάβει τα τερατώδη ψέματα τους που εδώ και τόσα χρόνια τους έχουν ρίξει σε νιρβάνα, ότι όλα στην Ελλάδα πάνε καλά.

Οι πολιτικοί μας, δε δείχνουν να το έχουν καταλάβει αυτό, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Σε δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS (15/11-5/12/11), στο ερώτημα εμπιστοσύνη στους θεσμούς, το κοινοβούλιο βρίσκεται στην 8η θέση με δείκτη εμπιστοσύνης 2,8, τη στιγμή που ο Στρατός βρίσκεται στην πρώτη θέση με δείκτη εμπιστοσύνης 6,3 με άριστα το 10.

Εκτός του ότι συνεχίζουν να μας λένε ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, βρέθηκαν βουλευτές οι οποίοι ζητούν αναδρομικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει απόφασης του Μισθοδικείου το 2006 (το γνωστό κόλπο που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια). Συνολικά 117 βουλευτές εκ των οποίων 52 του ΠΑΣΟΚ και 62 της ΝΔ, των δυο κομμάτων δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ζητούν και τα ρέστα τους, αναδρομικά ποσά τα οποία θεωρούν ότι κακώς δεν τους αποδόθηκαν. Βέβαια τώρα βγαίνουν στα κανάλια μερικοί από αυτούς και λένε υποκριτικά και μισοκακόμοιρα ότι, «εγώ δε τα θέλω», «δε με ρώτησαν», αλλά δυστυχώς όταν θα τα εισπράττουν κανένας από μας δε θα καταλάβει τίποτα

Σαν απλός πολίτης, κάθομαι και σκέπτομαι, όσο πιο ψύχραιμα μπορώ, πόσους τόνους αναισθησίας και αναλγησίας, πρέπει να διαθέτουν αυτά τα υποκείμενα, να ζητούν εκατομμύρια ευρώ, να τα προσθέσουν σ’ αυτά που έχουν πάρει ήδη, τη στιγμή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις, που ο κόσμος μένει χωρίς δουλειά, που παρουσιάζονται κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία, που οι προσφεύγοντες στα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων έχουν διπλασιαστεί και οι άστεγοι μόνο στην Αθήνα έχουν φτάσει τις 25.000, αυτοί οι λεγόμενοι και «πατέρες του Έθνους» έχουν το θράσος και την αναίδεια να ζητούν αναδρομικά; και για ποιο λόγο παρακαλώ, για τις ύψιστες υπηρεσίες που προσέφεραν στο έθνος;


Και βέβαια δεν ξεχνάνε και τα δικά τους παιδιά, με πρόταση του Προέδρου της Βουλής, θεσμοθετήθηκε κίνητρο επίτευξης στόχων του κοινοβουλευτικού έργου, για τους υπαλλήλους της Βουλής ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού !!!!!! που λάμβαναν στο παρελθόν. Κανένας δε ξέρει πόσοι ακριβώς είναι αλλά υπολογίζονται μεταξύ 1.300 – 1.600, δηλαδή 3-4 ανά βουλευτή καλή αναλογία για να ξεκουράζονται και οι βουλευτές από το καθισιό.

Συνεχίζω με δηλώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού, για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του, τις πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της, τα διάβασα και αναρωτιόμουν, τόσα πολλά σε τόσο λίγες μέρες; Ποια είναι όμως αυτά; Ας τα δούμε ένα, ένα, διαβάστε και θα μείνετε άναυδοι:

α. Λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης διακομματικής στήριξης, που δημιουργεί συνθήκες εθνικής συνεργασίας.

β. Εξασφαλίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

γ. Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία 258 ψήφων.

Εγώ θα συμπλήρωνα δυο ακόμα επιτεύγματα είναι η πρώτη κυβέρνηση που κάνει απολογισμό τις πρώτες 30 ημέρες, όλες οι προηγούμενες έκαναν στις 100 και η κυβέρνηση που μας έχει χαζέψει σε 30 μόλις μέρες, με την συμπεριφορά των υπουργών της.

Δηλαδή μετά τα παραπάνω τι μπορεί να πει κανένας, υπάρχει αίσθηση της πραγματικότητας, στον καθρέφτη κοιτάζονται; δίνουν συγχαρητήρια στις μητέρες τους που τους γέννησαν εξυπνότερους από μας; τους εαυτούς τους, τους πείθουν με αυτά που λένε; Αυτός ο άνθρωπος πιστεύει ότι τον παίρνουμε στα σοβαρά, ή κοιτάζει τις «δημοσκοπήσεις», που τον εμφανίζουν ψηλά, σε αποδοχή και αισθάνεται θεός.

Εμφανίζεται και ο κ. Χρυσοχοϊδης λέγοντας τα εξής καταπληκτικά: «Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα. Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα» και ότι «το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ότι βρίσκει μπροστά του». Αυτός ο κύριος μας προκαλεί με τις ενέργειες του, να κατεβούμε στους δρόμους και εμείς δε του κάνουμε το χατίρι και λέει ακόμα ότι το πολιτικό σύστημα παρατηρεί το κράτος εχθρό, συγγνώμη κύριε αλλά ποιος κινεί το κράτος; το πολιτικό σύστημα δεν το κινεί; εσείς δεν είστε μέρος του πολιτικού συστήματος; Έχετε συναίσθηση του τι έχετε κάνει και τι λέτε;

Έχουμε και τον εναπομείναντα από την προηγούμενη κυβέρνηση, τελευταίο στη λίστα των Financial Times, μεταξύ των ευρωπαίων συναδέλφων του Υπουργό Οικονομικών και νέο Ιζνογκουντ (χαλίφης στη θέση του χαλίφη), ο οποίος ψάχνει να βάλει πάτο στο βαρέλι της οικονομίας και εύχεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, κάποια στιγμή να του δοθεί η δυνατότητα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών να μπορέσει να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που και εκείνος ασπάζεται!!!!!!! (χωρίς σχόλια).

Δε νομίζω ότι θα τα καταφέρει, αλλά θα ήταν όμως πολύ καλύτερα, αν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, βάλλουν πάτο, πρώτα στο δικό τους βαρέλι, της αλαζονείας, της αμετροέπειας, της ανικανότητας, της απληστίας, της αναισθησίας, της φαυλότητας, της φλυαρίας, της δημαγωγίας, της ματαιοδοξίας, της ανειλικρίνειας, της εξαπάτησης, του εγωισμού, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, της προχειρότητας, της ευθυνοφοβίας, της επιπολαιότητας και της ιδιοτέλειας.

Αλλά, που να βάλλουν πάτο σ’ αυτό το βαρέλι, συνεχίζουν με τις ίδιες αποτυχημένες πρακτικές, προσπαθώντας ο καθένας να σώσει το τομάρι του, λέγοντας συνεχώς τα ίδια ψέματα, ρίχνοντας ο ένας τα βάρη στον άλλον και κάνοντας τους ανήξερους γι’ αυτά που συμβαίνουν, λέγοντας ότι δεν καταλάβαιναν τι ψήφιζαν, παίρνουν θέση για διαδοχή στα κόμματα τους, αυτοί που συμφώνησαν και συμμετέχουν στη σημερινή εγκάθετη κυβέρνηση λένε άλλα, άλλος ασχολείται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή (ένας είναι αυτός).

Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι νεκροθάφτες (επιεικής όρος) της Ελλάδας, να καταλάβουν επιτέλους τα λάθη τους, το που μας κατάντησαν και να δουλέψουν, να παλέψουν για την Ελλάδα, συμπεριφέρονται σα να βρίσκονται σε άλλο κράτος και σε άλλο έτος, εκτός τόπου και χρόνου και αφήνουν τη χώρα να οδηγείται στον όλεθρο, να βυθίζεται στην ανυποληψία και την παρακμή και τους Έλληνες να υποφέρουν, εξαιτίας των θλιβερών επιλογών τους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου