" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα; Θα καθυστερήσει η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου από το ΙΚΑ


Στις 22 Δεκεμβρίου, με πέντε μέρες καθυστέρηση θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου από το ΙΚΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη, λόγω προβλήματος ρευστότητας στο ταμείο!
Πάλι καλά που το δώρο θα καταβληθεί στις 16 του μηνός.

Σύμφωνα με τον Γ. Κουτρουμάνη κάθε μήνα πραγματοποιούνται συσκέψεις με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για να καθορίσουν το πώς θα βρεθεί η απαιτούμενη ρευστότητα και το πότε θα γίνει η καταβολή των συντάξεων, λέγοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα του κράτους, αποδίδοντας την κατάσταση για μια ακόμα φορά στην ύφεση. Παράλληλα τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα ταμείο και με την ταυτόχρονη μείωση των μισθών χάνονται εκατ. ευρώ σε εισφορές. 
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία, στις 21 Ιανουαρίου 2012, αντί στις 16 θα καταβληθεί η σύνταξη του μηνός.
Κατά την εφημερίδα η πενθήμερη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι στις 1 Ιανουαρίου λήγει ομόλογο 534 εκατ. ευρώ και το Ίδρυμα αναμένει να το εισπράξει, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου