" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η... ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ NOMURA - ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ» ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ



Μπορεί στην Ελλάδα να ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2012 -παρότι και η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι ήδη ξεπερασμένη από τα γεγονότα-, στον… υπόλοιπο κόσμο όμως κάνουν ήδη τις προετοιμασίες τους για την επόμενη ημέρα της ευρωζώνης, η οποία σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο Nomura δεν περιλαμβάνει τη χώρα μας.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, είναι οι Ιάπωνες έχουν ήδη ξεκινήσει να υπολογίζουν το πόσο θα υποτιμηθεί το εθνικό νόμισμα της Ελλάδας -εάν αυτή αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση-, κάνοντας λόγο για μείωση της αξίας του κατά 57,6% έναντι του ευρώ. Με δεδομένο ότι η χώρα μας μπήκε στην ευρωζώνη με ισοτιμία 340,75 δραχμές, κάθε ευρώ θα αντιστοιχεί σε περίπου 537 «νέες δραχμές».

Τι «βλέπει» η Nomura για τις άλλες χώρες
 
Θα ήταν χαζό να πιστέψει κανείς ότι ο εν λόγω οίκο ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την Ελλάδα, καθώς θεωρεί δεδομένο ότι εάν συνεχιστεί η άτεγκτη στάση της Ανγκελα Μέρκελ, θα υπάρξουν κι άλλες χώρες που θα αποχωρήσουν από την ευρωζώνη. Ο λόγος για την Πορτογαλία, το εθνικό νόμισμα της οποίας θα υποτιμηθεί κατά 47,2%, την Ισπανία (υποτίμηση 35,5%), την Ιρλανδία (υποτίμηση 28,6%) και την Ιταλία (υποτίμηση 27,3%). Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την έκθεση των Ιαπώνων, το εθνικό νόμισμα που θα ενισχυθεί δεν θα είναι άλλο από αυτό της Γερμανίας, έστω και οριακά κατά 1,3%.


Από :karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου