" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Απόρρητο έγγραφο των Αμερικανών και σπάνιο γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο δείχνουν ότι η πΓΔΜ ονομαζόταν επαρχία «Βαρδάσκα» και πώς ο Τίτο σχεδίασε το Σκοπιανό ζήτημα

Πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας και του ψεύδους σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό και την υποτιθέμενη αμφισβήτηση περί την ελληνικότητα της Μακεδονίας
Με τη βοήθεια έμπειρων διπλωματικών παραγόντων το “newsbomb.gr” αποκαλύπτει σήμερα γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο που προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» οι πάλαι ποτέ κομμουνιστικές ηγεσίες του Βελιγραδίου για να επιτύχουν αλλαγές στο στάτους κβο που έχει διαμορφωθεί στα Βαλκάνια από το 1912.

 Επίσης, παρουσιάζουμε σήμερα τι ανέφεραν οι Αμερικανοί διπλωμάτες για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην περιοχή με αφορμή τη δημιουργία «αναχώματος» στη σκοπιανή επαρχία για να βγουν οι Σλάβοι στο Αιγαίο.
Οι διαχρονικές ευθύνες ελληνικών κυβερνήσεων και υπηρεσιών αποτελούν το αποτέλεσμα του σημερινού αδιεξόδου που επιτρέπει στους πολιτικούς εγκάθετους του γειτονικού κρατιδίου να προκαλούν, να αμφισβητούν την ελληνικότητα της περιοχής και να διαστρεβλώνουν στοιχεία της ελληνικής ιστορίας αποδεικνύοντας τη βαρβαρότητά τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρουέφσκι οργανώνει πανηγύρια για να στήσει αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Φιλίππου και επιδίδεται σε εξαλλοσύνες που δεν αρμόζουν στο εσωτερικό πρόβλημα της χώρας του κι εντοπίζεται στο Τέτοβο και στα προβλήματα των Σλάβων με τους Αλβανούς.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ συζήτηση για τους ελληνικής καταγωγής Σκοπιανούς που βρήκαν στέγη σ’ αυτό το πρώην σοβιετικό προγεφύρωμα μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στη χώρα μας.
Ο ηγέτης της «Δημοκρατικής Αλτερνατίβας» Βασίλης Τοπουρκόφσκι δεν έκρυβε τις ελληνικές ρίζες της καταγωγής του και δεν είχε απορρίψει την ιδέα της ονομασίας «Γκόρνα Ματσεντόνια» (Άνω Μακεδονία).
Στο περιθώριο επίσκεψης του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου είχε δηλώσει τότε στον απεσταλμένο της «Αθηναϊκής» κ. Χάρη Λαζαρόπουλο: « Η "Γκόρνα Μακεντόνια" είναι ιστορικό όνομα. Εγώ έγραψα τέσσερα βιβλία για τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο και είναι το όνομα της χώρας όπου ζούσαν. Αυτή είναι η Ιστορία του κόσμου που ζούσε εδώ, στη βόρεια Μακεδονία. Η Θεσσαλονίκη είναι η Κάτω Μακεδονία. Εμείς ζούμε στην Ανω Μακεδονία, τη βόρεια Μακεδονία, αυτή είναι η αλήθεια».
Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, ο ποιητής κ. Λιούπτσο Γκεοργκέφσκι δεν έκρυβε τη βούληση για συνεννόηση και συνεργασία με την Ελλάδα που αποτελούσε ανέκαθεν φάρο σταθερότητας και ασφάλειας για τα Βαλκάνια.
Βεβαίως μέσα σε μια δεκαετία άλλαξαν κυβερνήσεις και δεδομένα, αλλά δεν κρύβεται η αλήθεια.
Ένα σπάνιο γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο του 1939, αποκαλύπτει χάρτη της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, στον οποίον παρουσιάζονται τα ονόματα όλων των επαρχιών που αποτελούσαν την χώρα.
Στο γραμματόσημο βλέπουμε ότι όταν δημοσιεύτηκε, τα Σκόπια αναφέρονται ως Vardaska (πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία της Βαρδάσκας, δηλαδή του Βαρδάρη) και όχι ως Μακεδονία, που με προπαγανδιστικό τρόπο προσπάθησε να μετονομάσει ο Τίτο και οι μετέπειτα πολιτικοί της πΓΔΜ (FYROM).
Έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σε απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr, δείχνει πως ο στρατάρχης Τίτο της Γιουγκοσλαβίας, σε συνεργασία με την τότε Σοβιετική Ένωση, προσπάθησε να προωθήσει την μακραίωνη - αλλά αποτυχημένη - προσπάθεια των σλαβικών εθνών για επέκταση της επικράτειάς τους μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος.
Το απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει πως ο Τίτο άλλαξε εν μία νυκτί το όνομα των κατοίκων της σημερινής πΓΔΜ, ως «Μακεδόνες» και την πατρίδα τους, μετονομάζοντάς τη σε «Μακεδονία». Εκφράζεται μάλιστα η έντονη ανησυχία του τμήματος για τις αυξανόμενες φήμες προπαγάνδας και ημι-επίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας.
Οι φήμες σύμφωνα με το έγγραφο των Αμερικανών, προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλάβους αντιστασιακούς, με το υπονοούμενο ότι ελληνικά εδάφη θα περιέλθουν στο σχεδιαζόμενο κράτος.
Στο έγγραφο αναφέρεται πως η Αμερικανική κυβέρνηση «θεωρεί τη συζήτηση περί «Μακεδονικού Έθνους και «Μακεδόνων», ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και βλέπει στην παρούσα αναβίωσή της μια πιθανή κάλυψη για επιθετικές προθέσεις ενάντια στην Ελλάδα».
Εκφράζεται μάλιστα και η στήριξη προς την Ελλάδα με το να αντιταχθεί σε κάθε αναβίωση του Μακεδονικού ζητήματος, τονίζοντας ότι θα θεωρήσει υπεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση στραφεί με απειλητικές διαθέσεις προς την Ελλάδα.
Τα ελληνικά αντανακλαστικά όμως εκείνης της περιόδου, κάθε άλλο παρά σε εγρήγορση ήταν. Ο Τσώρτσιλ από την πλευρά του βέβαια έβλεπε με καλό μάτι και προωθούσε έντονα τη συνεργασία του με τον Τίτο, μιας και το όνειρο της Ρωσίας για να βγει στη Μεσόγειο, μέσω των Βαλκανίων και της Ελλάδας θα γινόταν πλέον πραγματικότητα.
Η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας είχε ήδη ξεκινήσει και κυρίως προς τους σλαβομακεδόνες της Ελλάδας υπέρ της αυτονόμησης.
Από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και ειδικά μετά την ανεξαρτησία τους, οι πολιτικοί της ΠΓΔΜ έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια της σοβαρότητας στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν επιχειρήματα που θα αποδεικνύουν την ύπαρξή τους στην αρχαία Μακεδονία. Και το κάνουν - ακόμα και σε βάρος των ιδίων, ελπίζοντας ότι όλοι οι άλλοι άνθρωποι είναι ιστορικά ανίδεοι.

Η Βαρδάσκα

Το όνομα Vardaska (πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία της Βαρδάσκας, δηλαδή του Βαρδάρη), στο γραμματόσημο του 1939 αποκαλύπτει πως ο στρατάρχης Τίτο προσπάθησε με κάθε τρόπο να αλλάξει την ιστορία και να μετονομάσει τους Σκοπιανούς σε Μακεδόνες.
Η ευθύνη βαρύνει διαχρονικά τις Κυβερνήσεις μας που ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση και μάλιστα ύστερα από την νικηφόρο για την Ελλάδα συμμετοχή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Μια κυβέρνηση που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια την κάθε σκοπιανή προπαγάνδα και των υποστηρικτών της.
Τι έχει να πει για αυτά τα στοιχεία ο τέως πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου;
Τι απαντά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που ήθελε κακήν κακώς επίλυση του Σκοπιανού, πώς θα χειριστεί το θέμα η αμήχανη κυβέρνηση Παπαδήμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου