" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΕ: Δεν είναι μόνο η Βρετανία που αντιδρά στη συμφωνία…


 Αβέβαιη για τη στάση της απέναντι στη Συμφωνία των 26 για τη δημοσιονομική πειθαρχία παρουσιάζεται η Σουηδία, αυξάνοντας τις ελπίδες εκείνων που θα ήθελαν να δουν τη σκανδιναβική χώρα στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ρέινφελντ είπε ότι ήταν πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς πως τι θα ψήφιζε το κοινοβούλιο για τη Συμφωνία. 
«Δεν θα κάνω εικασίες. Στο δικό μου μυαλό είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε όλα τα στοιχεία στο τραπέζι και μόνο όταν τα έχουμε, πάλι θα είναι δύσκολο να πάρουμε μία απόφαση. Ας παραμείνουμε δεκτικοί, ας κρατήσουμε τις επαφές με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και μακάρι να έχουμε την ίδια θέση όταν θα πάμε του χρόνου τον Μάρτιο στη Σύνοδο», τόνισε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.
Ο Ρέινφελντ, ηγείται της κυβέρνησης μειοψηφίας (συμμετέχει ως υπουργός και ο… αχώνευτος υπερόπτης και ανθέλληνας Καρλ Μπιλντ, για να μην το ξεχάσουμε!), που χρειάζεται μία ευρεία στήριξη προκειμένου να πετύχει τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου προκειμένου η Σουηδία να μπει στη Συμφωνία. Οι Σοσιαλδημοκράτες όμως – το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης – δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν.

Από : defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου