" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπαδήμου με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντάται αυτή την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας Παν. Πικραμμένο (Συμβούλιο της Επικρατείας), Ρένα Ασημακοπούλου (Άρειο Πάγο) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο), καθώς και με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός ενώ παρίστανται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Σταυρόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η γνωριμία του Λ. Παπαδήμου με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και η ενημέρωσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.
 Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε σήμερα τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επιθεωρητή των δικαστηρίων και των δικαστών Φώτη Μακρή, να διεξάγει επείγουσα έρευνα για τους λόγους που επικαλούνται στην χθεσινή παραίτηση τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Ειδικά, ο κ. Τέντες ζητάει από τον κ. Μακρή οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διευκρινίσουν τί εννοούν στο έγγραφο της παραίτησης τους, όταν λένε ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Παράλληλα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, κλήθηκαν ήδη από τον επιβλέποντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, να παρέχουν μέσα στην ημέρα προφορικές εξηγήσεις για τους λόγους που ζητούν την αντικατάσταση τους από τις θέσεις που κατέχουν από την 9η Μαΐου 2011. Ο διορισμός τους στις θέσεις αυτές έγινε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου