" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Τα μέτρα δεν τελείωσαν εδώ! Μέχρι το 2014 θα υπάρξουν και νέες θυσίες - Όλα ανοιχτά και για την ημερομηνία των εκλογών


Στη συνέντευξη τύπου ο Λουκάς Παπαδήμος παραδέχτηκε πως όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ισχύουν στην Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια που θα είναι σε ισχύ το νέο πρόγραμμα.

Ο Πρωθυπουργός αν και ''σφιγμένος'' εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ελλάδα μετά την τριετία αυτή, και αφού πετύχει τους στόχους της, θα μπορεί να ακολουθήσει τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες που απαιτούν πλέον οι Ευρωπαίοι.

Όταν ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός για το πως εξελλίσσεται η συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) η απάντηση του ήταν σύντομη, ότι δηλαδή "οι οιωνοί είναι καλοί" χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Αλλάζει ο χρόνος των εκλογών

Ρητά και κατηγορηματικά ο Λ.Παπαδήμος είπε πως οι εκλογές θα γίνουν αφού η κυβέρνηση του ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί.Εμφανίστηκε ικανοποιημένος τουλάχιστον για την έως τώρα αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του.
Αυτά σημαίνουν πάντως πως απομακρύνεται ο Φεβρουάριος ως μήνας τέλεσης των εκλογών.

Έρχονται τα νέα μέτρα

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σε σύντομο χρόνο θα ληφθούν αποφάσεις για νέα μέτρα με χρονικό ορίζοντα το 2012 εως το 2014 και μάλιστα τόνισε πως αυτά θα τα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το αν το έλλειμμα του 2011 θα καλυφθεί με νέα άμεσα μέτρα, παρενέβη ο Ε.Βενιζέλος που ουσιαστικά έριξε το ''μπαλάκι'' στους πολίτες!
 
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως στη Σύνοδο Κορυφής έγιναν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρόσθεσε πως ο τελικός σκοπός είναι να υπάρξει τροποποίηση της συνθήκης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η αναφορά των συμπερασμάτων του σημερινού Συμβουλίου που επισημαίνει ότι το ελληνικό PSI (δηλαδή η ανάληψη κόστους από τον ιδιωτικό τομέα) είναι "μοναδική και εξαιρετική περίπτωση", θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, όπως είπε, "θα νιώσει πιο ασφαλής".

Εκτίμησε, τέλος, ο κ. Βενιζέλος ότι το βασικό στοιχείο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Άσχημη πάντως εντύπωση δημιουργήθηκε με την αιφνιδιαστική διακοπή της μετάδοσης της συνέντευξης του Πρωθυπουργού που οφείλεται σε κατάληψη των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου