" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Οι Moscow Times αδειάζουν Τσίπρα: «έφυγε με άδεια χέρια από τη Μόσχα»!





Μπορεί οι εγχώριοι δημοσιογραφικοί τσανακογλείφτες του Τσίπρα να αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, η εφημερίδα Moscow Times εντούτοις, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τη Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας στον υψηλότερο δυνατό τόνο πως ο θησαυρός απεδείχθη εν τέλει άνθρακες!

«Με άδεια χέρια έφυγε από τη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας», αποκαλύπτει η εφημερίδα, αναφέροντας ενδεικτικά πως «το μόνο που πέτυχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν μερικές θολές υποσχέσεις σχετικά με τον ρωσοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου και την συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών κρατικών οργανισμών».

Καμία σχέση συνεπώς η πραγματικότητα των επαφών ελληνικής και ρωσικής πλευράς, με τα πληρωμένα, θριαμβευτικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των εν Ελλάδι παραμυθάδων της εξαπάτησης, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασαν τον Τσίπρα ως το νέο Ναπολέοντα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η Χρυσή Αυγή εξάλλου, είχε προαναγγείλει πως η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα αποτελούσε αποκλειστικά μια απόπειρα δημιουργίας της ψευδαίσθησης στον Ελληνικό Λαό, πως η κυβέρνηση ελίσσεται σε διεθνές επίπεδο και πέραν των πλαισίων της Ε.Ε.. Απόδειξη τούτου, η διαβεβαίωση αξιωματούχων της κυβέρνησης Σύριζα προς τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, πως η Ελλάδα δεν αναζητά λύση στο οικονομικό πρόβλημα μέσω Ρωσίας, αλλά παραμένει σταθερά και απαρέγκλιτα στη γραμμή της δανειοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Επί της ουσίας, πουθενά κατά τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την ρωσική, δεν έγινε αναφορά σε συμφωνία για αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων, για τα αγροτικά μας προϊόντα ή ακόμη και για την κάλυψη του υφιστάμενου χρηματοδοτικού κενού. Ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας κατά γράμμα τα χνάρια των προκατόχων του, περιορίστηκε σε ανούσιες δηλώσεις περί «εθνικής κυριαρχίας και ισχυρής γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος», των οποίων η σκοπιμότητα δεν είναι άλλη από την εξαπάτηση των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ψήφισαν Σύριζα ελπίζοντας μάταια στην αλλαγή της εθνοκτόνου, μνημονιακής πολιτικής.

Οι Moscow Times κατά συνέπεια, προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των διεθνών μέσων τα οποία ευθέως κάνουν λόγο για απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης Τσίπρα στις μνημονιακές επιταγές της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Εις ότι δε αφορά τους Έλληνες που εξαπατήθηκαν υπό το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται», δεν απομένει άλλος δρόμος από το να πουν ευθαρσώς και περήφανα σε διεθνείς και εγχώριους πλουτοκράτες, κερδοσκόπους και τοκογλύφους, εκείνη τη φράση που τους στοιχειώνει και τους προκαλεί πραγματικό τρόμο: η Χρυσή Αυγή έρχεται!

Ευάγγελος Καρακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου