" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


tsipras_kolotouba


Όπως λέει και το Λαϊκό άσμα «Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα, εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά». Και φυσικά δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε για τα καλύτερα παιδιά της Συμπρωτεύουσας, αλλά έχουμε να προβάλουμε ένσταση για την ποιότητα και το ήθος αυτών που συχνάζουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος γι αυτούς που πριν κάποιους μήνες εξήγγειλαν το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκη» και μάλιστα δήλωσαν ότι ως κυβέρνηση δεν θα κάνουν βήμα πίσω και που δεν είναι άλλοι από τον σημερινό πρωθυπουργό και από τον ποικιλόμορφο λόγω απόψεων, θέσεων και πρακτικών, θίασο που τον περιβάλει.

Αφού λοιπόν ο χρονικός ορίζοντας, όσον αφορά τους διαφόρους λεονταρισμούς και υπερφίαλες δηλώσεις, τις θεωρίες παιγνίων και τις ανυποχώρητες στάσεις, την επιχειρηματολογική άνευ ουσίας  πελαγοδρομία και το ασύστολο ψεύδος, έχει πλέον δραματικά περιοριστεί, οι άνθρωποι ήρθαν να μας πουν ότι χρειαζόμαστε επιτακτικά μια συμφωνία. Μάλιστα δια στόματος του κυρίου Δραγασάκη ανακοινώθηκε, ότι μας στραγγαλίζουν οικονομικά, οπότε ίσως χρειαστεί να λάβουμε κάποια μέτρα. 

Καλά όταν αυτοί ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Χώρας και ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας σκορπούσε δεξιά και αριστερά μετά τόσης βεβαιότητας δεσμεύσεις, όλοι θεωρήσαμε ότι ίσως αυτός ο άνθρωπος ήταν τόσο κατηγορηματικός όσο αφορά την εντελώς αδιαπραγμάτευτη και ανυποχώρητη στάση του και  την φιλολαϊκή οικονομική πολιτική του, επειδή είχε το «άγγιγμα του Μίδα». Δηλαδή είχε την ικανότητα να μετατρέπει σε χρυσό, ότι αγγίζει. 

Πώς άλλως από την μια θα μπορούσε να διακηρύττει στους δανειστές και τοκογλύφους, ότι η νέα Ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί πειθήνιο όργανό τους και από την άλλη να δίνει δεξιά και αριστερά υποσχέσεις και να τάζει, παρόλο τον επερχόμενο κίνδυνο διακοπής της παροχής ρευστότητας;

Αλλά απ ότι τελικά αποδεικνύεται και όπως είχαμε αναφέρει από τις πρώτες ημέρες μετά την 25η Ιανουαρίου, η νέα κυβέρνηση δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε μέθοδο, ούτε στρατηγική, αλλά πάνω απ όλα υπευθυνότητα. Η αλαζονεία και ο ναρκισσισμός  του κυρίου Βαρουφάκη, σε συνδυασμό με την εντελώς διαφορετική γραμμή πλεύσης, εσωστρέφειας, συμπλεγματικού δογματισμού και δυσκολία σύμπραξης με τους υπολοίπους της αριστερής πλατφόρμας, καθώς και ο δήθεν ανθρωπισμός κάποιων υπουργών που από τα γραφεία τους προσπαθούν να εφαρμόσουν τις αταξικές και διεθνιστικές άνευ συνόρων ονειρώξεις των φοιτητικών τους χρόνων, οδηγούν την Ελλάδα σ’ ένα ολέθριο μονοπάτι.

Τελικά όντως όλη η προεκλογική τους εκστρατεία στηρίχτηκε πάνω σε μια ατέρμονη επιπολαιότητα, πάνω σε ένα ψέμα, διότι αυτοί πρώτοι ως υποτιθέμενοι Μαρξιστές θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι το κεφάλαιο ιστορικά δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί και δεν διαπραγματεύεται και πάντα βρίσκει διεξόδους να αποφεύγει τις έντονες κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις, είτε με δήθεν εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους, είτε με επαναστάσεις, όπως η Γαλλική, είτε με δυσβάστακτα και επαχθή μέτρα, ένα από τα οποία είναι ο οικονομικός αποκλεισμός και η κοινωνική κατάρρευση.

Μόνο με την ανοικτή ρήξη και το κόψιμο του ομφάλιου λώρου, τα οποία προκύπτουν κατόπιν μακροχρόνιου σχεδιασμού και προετοιμασίας, αλλά και συλλογικής απόφασης και επιθυμίας για ομαδική εργασία και πρόοδο μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική απελευθέρωση από τους οικονομικούς Δράκουλες.

Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δηλώσεις σε στυλ Τσακαλώτου, ότι και καλά η κυβέρνηση δημιουργεί ασάφεια στους εταίρους για τις προθέσεις της σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι είναι έτοιμη για μια ρήξη, αλλιώς δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Και αυτός τα λέει και εμείς τον ακούμε.

Να λοιπόν που τελικά από το κούρεμα του χρέους περάσαμε στην ανάγκη μιας επιτακτικής συμφωνίας, να που από την παύση δυσμενών οικονομικών πιέσεων προς το Λαό, φθάσαμε στη ανάγκη λήψη κάποιων μέτρων, να λοιπόν που οι ουρανοί δεν άνοιξαν για να ρίχνουν μάννα προκειμένου να  τροφοδοτήσουν τον ανούσιο και άνευ αντικρίσματος τσαμπουκά της κυβέρνησης, να που η Χώρα από τον Μεσαίωνα οδηγείται στη Λίθινη εποχή.

Τι προβλέπουμε. Τελικά η Χώρα θα οδηγηθεί σε νέα δανειακή συμφωνία, θα γίνουν τόσες επιπλέον υποχωρήσεις και η προσφορά Γής και Ύδατος  εκ μέρους της κυβέρνησης δεν θα έχει προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου