" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Κυβερνητικό τσίρκο: Πανούσης εναντίον Χριστοδουλοπούλου για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης

Κυβερνητικό τσίρκο: Πανούσης εναντίον Χριστοδουλοπούλου για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης

Οι ανεκδιήγητες, ανεδαφικές και ασόβαρες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για το καυτό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης οδήγησαν σε εσωτερικές έριδες ανάμεσα στην κυβέρνηση. Ο Γιάννης Πανούσης, κατά την διάρκεια σύσκεψης το περασμένο Σάββατο για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα, δήλωσε τα εξής, «καρφώνοντας» ουσιαστικά την Χριστοδουλοπούλου:

«Ακούω τις διάφορες απόψεις ότι και να έρθουν ένα, δύο ή τρία εκατομμύρια μετανάστες δεν πειράζει, διότι είναι πονεμένοι άνθρωποι. Προφανώς είναι πονεμένοι άνθρωποι, αλλά όταν έχεις 9.000.000 Έλληνες δεν μπορείς να έχεις 5.000.000 αλλοδαπούς. Έχεις πρόβλημα». Πρόσθεσε επίσης ότι οι μετανάστες «όπως μπαίνουν κρυφά μπορούν να βγουν και κρυφά. Όμως δεν είναι δυνατόν να έρχονται 100.000, να επαναπροωθούνται 10.000 και οι υπόλοιποι 90.000 να γίνονται αόρατοι».

Φαίνεται ότι η Χριστοδουλοπούλου «τα ακούει» ακόμη και από τους «συντρόφους» της μέσα στην κυβέρνηση. Αλλά πέρα από τις οποιεσδήποτε φαιδρές απόψεις της Χριστοδουλοπούλου, οι οποίες όμως γίνονται πολύ επικίνδυνες λόγω ακριβώς του θεσμικού της ρόλου, οι δηλώσεις του Πανούση μπορούν να ερμηνευθούν κι αλλιώς. Ως ένα «αντίβαρο» στα όσα υποστηρίζει η Χριστοδουλοπούλου, έτσι ώστε να μετριαστεί κάπως η τεράστια αρνητική εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ανεξαρτήτως κομματικής πεποίθησης.

Μετά τα άκρως σοκαριστικά, εκτός πραγματικότητας και βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Κοινωνίας λεγόμενα της Χριστοδουλοπούλου, έρχεται «να αποκαταστήσει την τάξη» ο Πανούσης, ώστε να μην έχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί, δηλαδή, μια πολιτική εκδοχή του «καλού και κακού αστυνομικού», με αντικειμενικό σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου γύρω από τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Γι' αυτό τον λόγο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουμε στην αποπροσανατολιστική παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου