" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αθωώθηκε ο υπερπράκτορας και έρχονται αποκαλύψεις...

Μόλις απομακρύνθηκε το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, αθωώθηκε ο υπερπράκτορας!
 
Έρχονται μεγάλες αποκαλύψεις μέσα από δικαστικές διώξεις των μέχρι χθες διωκτών…
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
 
Μία βρωμερή υπόθεση περί δήθεν κατασκοπείας, μετά από 5 (περίπου) χρόνια ταλαιπωρίας και μέγιστου ψυχολογικού πολέμου, έφτασε στο τέλος της, αφού στα Ελληνικά Δικαστήρια αποκαλύφθηκε η αθωότητα του κατηγορουμένου στην σκευωρία που στήθηκε εναντίον του, από την τότε διοίκηση αλλά και συναδέλφους του μέσα στην ΕΥΠ.
Το κατηγορητήριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της γελοιότητας, ήταν απολύτως σαφές: Ο κατηγορούμενος είχε υπό την κατοχή του, φακέλους κλειδωμένους στον φοριαμό του γραφείου του, μέσα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έγγραφα της Υπηρεσίας που αφορούσαν συγκεκριμένες πηγές και υποθέσεις που διαχειριζόταν ο ίδιος…!

Αν και οι ισχυρισμοί της κατηγορούσας αρχής δεν είχαν καμία σύνδεση με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά ούτε και με την κοινή λογική, προφανώς, οι κατηγορούντες θα προτιμούσαν να είχε τα έγγραφα αφύλακτα (ξεκλείδωτα) στο γραφείο του ή στο σπίτι του ή να τα μοίραζε σε δημοσιογράφους, σε πολιτικούς ή, ακόμη και σε… πράκτορες ξένων υπηρεσιών…

Κατηγορία περί κατασκοπείας, λοιπόν, επειδή είχε κλειδωμένα υπηρεσιακά έγγραφα στον φοριαμό του γραφείου και έτσι ΘΑ μπορούσε να τα δώσει οπουδήποτε!

 
Οποιοσδήποτε σοβαρός διοικητής ή ανακριτής, θα είχε παραπέμψει την υπόθεση στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας (γνωστός καλός φίλος του κ. Καρχιμάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και σημερινός πρέσβυς της Ελλάδας στην Μεγάλη Βρετανία) θεώρησε ως ποινικά κολάσιμη πράξη την διαφύλαξη υπηρεσιακών εγγράφων εντός της ΕΥΠ και έστειλε την υπόθεση στα Ελληνικά Δικαστήρια (προσδοκώντας προφανώς να διασύρει ηθικά και ψυχολογικά, αλλά και να «κάψει» οριστικά και αμετάκλητα τον κατηγορούμενο –ικανότατο στέλεχος της ΕΥΠ, με πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία), εκθέτοντας ανεπανόρθωτα επί του ακροατηρίου (δηλαδή στον οποιονδήποτε επρόκειτο να παρακολουθήσει ή παρακολούθησε τις τραγελαφικές δίκες) τον τρόπο λειτουργίας (και όχι μόνο) της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Βέβαια, αν και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος (αθώος από την 31/3/2015) δεν ήταν ο μόνος που είχε στοχοθετηθεί από την διοίκηση του κ. Μπίκα (με διάφορες γελοίες κατηγορίες, έως και εθνικά ζημιογόνες πράξεις, κατηγορήθηκαν δεκάδες υπάλληλοι της ΕΥΠ) και το γνωστό στους γνωρίζοντες «βαθύ πράσινο περιβάλλον» (γνωστό και ως «παράγκα»), ήταν από όσο γνωρίζουμε, ο μόνος που δέχθηκε πολλαπλές επιθέσεις (αποκάλυψή του από τον Τύπο, υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις μέσω διαδικτύου, αλλά κατηγορήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και για υποθέσεις που κατέπεσαν λόγω παντελούς έλλειψης αποδείξεων) που στόχο είχαν την ψυχολογική του καταρράκωση, αλλά και –επί της ουσίας- τον διασυρμό του, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση αυτών των συκοφαντικών δημοσιευμάτων επί των δικαστηρίων…

Τέλος καλό, όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς, αφού ο κατηγορούμενος Κ.Α. αθωώθηκε, μετά από μία σχεδόν πενταετή μάχη απέναντι σε λασπολόγους, συκοφάντες και όχι μόνο… και αναμένει την επαναφορά και αποκατάστασή του στην ΕΥΠ.
 
Ανακοίνωση του Δικηγορικού Γραφείου
 
Αθώος κηρύχθηκε την 31η Μαρτίου 2015 από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο ΚA – μετά μάλιστα από σχετική απαλλακτική πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών – για τη κατηγορία της κατασκοπείας και υπεξαγωγής εγγράφων, υπόθεση που είχε απασχολήσει πολύ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 
Το ευχάριστο γεγονός είναι ότι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης αποδείχθηκε η αλήθεια. Το δυσάρεστο όμως γεγονός είναι ότι για μια ακόμη φορά αξιόμαχο στέλεχος της ΕΥΠ σύρθηκε στα Δικαστήρια και αναγκάσθηκε να παραμείνει εκτός Υπηρεσίας άνω των πέντε ετών, λαμβάνοντας μόνο το 1/4 των αποδοχών του σε μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους για τη χώρα.

Δεν είναι το μόνο στέλεχος της Υπηρεσίας που διώχθηκε επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και απαλλάχθηκε των κατηγοριών από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ούτε προφανώς το τελευταίο.
 
Η δίωξη πλήθους υπαλλήλων της ΕΥΠ που ξεκίνησε όταν πολιτικός προϊστάμενος αυτής ήταν ο Υπουργός που υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς να το αναγνώσει, και συνεχίζεται για αρκετά έτη, δεν έχει λήξει ακόμα.

Πλην «ανδρών δικαίων χρόνος σωτήρ άριστος». Τα πραγματικά αίτια της δίωξης των στελεχών αυτών αποκαλύπτονται προϊόντος του χρόνου και σύντομα ο Ελληνικός Λαός θα πληροφορηθεί την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία έτη στη χώρα μας.

Ελπίζουμε όσοι από ιδιοτελείς σκοπούς ορμώμενοι ζημίωσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και κατά συνέπεια τα Εθνικά Συμφέροντα να βρεθούν υπόλογοι ενώπιον του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

 
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2014
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γεώργιος Χρ. Παπατσώρης
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Δικηγορικό γραφείο Γεωργίου Χ. Παπατσώρη και συνεργατών
Μαρασλή 3, 10676 Αθήνα
Τηλ. 210 7222775, 210 7220426
email: cpapatso@hol.gr

 
Έρχεται νέος κύκλος αποκαλύψεων
 
Πέρα από αυτή την αθώωση, την οποία παλαιά και έμπειρα στελέχη των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών ανέμεναν με βεβαιότητα, τώρα φαίνεται ότι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων σχετικά με τα κίνητρα του τότε Διοικητή και του Επιχειρησιακού Υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στη συγκεκριμένη δίωξη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν εκείνη την εποχή δύο παρασκήνια. Το πρώτο καθοδηγήθηκε από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, διότι τα τότε στελέχη της ΕΥΠ έκαναν μία στροφή συνεργασίας προς τη Ρωσία, με την απόφαση για προμήθεια ενός Γεωγραφικού Συστήματος Επιτήρησης των συνόρων μας, το οποίο είχε ρωσικό λογισμικό.
Το δεύτερο ήταν καθαρά εσωτερικό θέμα της Κατεχάκη και αφορούσε στην… επικυριαρχία της τότε ηγεσίας, η οποία ήθελε να ελέγχει απόλυτα τις πηγές πληροφόρησης αλλά, κυρίως, τις δυνατότητες παρακολούθησης (προφανώς είναι απαγορευτικό –έως αδιανόητο- για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να μπορούν να δρουν ανεξάρτητα και να συλλέγουν καίριες πληροφορίες, χωρίς να γνωστοποιείται το ενδιαφέρον τους σε «συμμάχους» και «φίλους»).
 
Τα ίδια τα στελέχη της ΕΥΠ εμφανίζονται βέβαια πρόθυμα μέσω μηνύσεων και αγωγών, που θα ακολουθήσουν μετά από της αθώωση του Κ.Α., να ρίξουν άπλετο φως στο σκοτεινό παρασκήνιο, της πιο μαύρης περιόδου που πέρασε η συγκεκριμένη Υπηρεσία, ενώ δική μας απορία είναι το γιατί η προηγούμενη διοίκηση του κ. Δραβίλλα δεν προχώρησε στην «κάθαρση» μέσω της τιμωρητικής απομάκρυνσης πολύ συγκεκριμένων προσώπων από την ΕΥΠ, οι οποίοι ζημίωσαν -σε βαθμό μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο- ακόμη και την επιχειρησιακή ικανότητα της Υπηρεσίας σε συγκεκριμένους τομείς και πεδία…
Τέλος, η δικαστική αθώωση του συγκεκριμένου στελέχους της ΕΥΠ, αποτελεί και δικαίωση της Τζένης Λεβογιάννη, η οποία μέχρι την τελευταία της ημέρα (έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο) λοιδωρήθηκε και συκοφαντήθηκε από ανθρωπάρια των ΜΜΕ και άλλα ανθρωποειδή σκαιότατου φυράματος, επειδή τόλμησε να σταθεί με ένορκες καταθέσεις στο πλευρό του Κ.Α. και παρά την ασθένειά της κατέθετε επί 5 ώρες στο πρώτο δικαστήριο (την επομένη θεραπείας χημειοθεραπείας), στηρίζοντας την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον, ενώ στο τελευταίο δικαστήριο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής του δημοσίου χωρίς ουσιαστικό λόγο, αναφέρθηκε σε αυτήν με άκομψο (επιεικώς) τρόπο. δημιουργώντας τις χείριστες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκομένους...

ΥΓ: Αποτελεί, άραγε, σύμπτωση ότι ο Κ.Α. αθωώθηκε μόλις το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από την εξουσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου