" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΟΙ… ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ


Παρόλο τον… βαθύ τεμενά του Λαφαζάνη (ούτε οι δούλοι της αρχαιότητας δεν έκαναν τέτοιους τεμενάδες, ίσως ο μπολσεβίκος της κυβέρνησης φαντασιώθηκε ότι ο Μίλερ είναι κάποιος υπουργός του… Λένιν) και τις υπόλοιπες… λιγουριές, η συνάντηση με το αφεντικό της Γκαζπρομ εξελίχθηκε σε φιάσκο, όμοιο με ανάλογες συναντήσεις (τρεις!) που είχε μαζί του –προ ετών- ο Σαμαράς. 



Η μόνη απόφαση που ελήφθη, ήταν να φτιάξουν μια… επιτροπή που θα διερευνήσει τον οδικό χάρτη για τον αγωγό που θα γίνει –αν γίνει- κάποτε (πάντως, αν γίνει, θα ολοκληρωθεί το 2019…). Και βέβαια, ούτε λόγος περί της… προκαταβολής των 5 δις., για την οποία μας βεβαίωναν ο Λαφαζάνης και τα δημοσιογραφικά του παπαγαλάκια.

Και σα να μην έφτανε η απραξία, ήρθε και το… «πατριωτάκι» ο Κοτζιάς από την Αμέρικα όπου βρίσκεται και δήλωσε ότι ο αμερικανός υπουργός Κέρι του είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν μια αντιπροσφορά. Επίσης, ανακοίνωσε την έλευση στην Ελλάδα του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Amos Hochstein, για τα περαιτέρω. 
 Υπό τέτοιες συνθήκες, πώς να υπογράψουν συμφωνία οι Ρώσσοι, με κάποιους που είναι έτοιμοι να την ποδοπατήσουν την επόμενη στιγμή;

Συμπερασματικά, όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει, αφήστε δε που με… τεμενάδες, δε σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Αντί η Ελλάς να νοιάζεται για την αξιοποίηση του μεγάλου ενεργειακού της πλούτου, παίζει με αγωγούς και ορέγεται προκαταβολές! 

Πότε –επιτέλους- θα αξιοποιηθεί  ο εθνικός μας πλούτος; Μόνο με εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου