" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

«Τόση καλοσύνη γύρω μου κι εντός…» λέει το γνωστό άσμα. Πράγματι, όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνουμε ότι σε όλη την Ευρώπη, λαμβάνει χώρα μία εκστρατεία ''καλών συναισθημάτων''  και ευαισθητοποίησης προς όλη την ''δημιουργία'' , κηρύσσεται  ένα ''νέο ευαγγέλιο'': «αγαπάτε το διαφορετικό», «αγαπάτε το μετανάστη», «αγαπάτε τον αλλόθρησκο», «αγαπάτε τον γκέι», «αγαπάτε τη λεσβία». Βέβαια, υπάρχει μία λεπτομέρεια που ίσως διαφεύγει: σε αυτό το ''νέο ευαγγέλιο'' δεν υπάρχει η παλαιά και γνωστή παραίνεση: «αγαπάτε αλλήλους». Θα μου πείτε, δεν είναι το ίδιο με όλα τα παραπάνω; Νομίζω πως όχι. 

Κάπου διάβασα ότι σε έναν γέρο χωρικό ο οποίος σκότωσε ένα σκύλο που του έτρωγε τις κότες, έβαλαν πρόστιμο τριάντα χιλιάδες ευρώ. Αν το είχαν βάλει στον παππού μου θα πάθαινε εγκεφαλικό και θα έμενε επί τόπου. Έτσι την ίδια μέρα, θα έθαβαν και τον παππού και τον σκύλο. Που ξέρετε, αργότερα μπορεί να τους θάβουν και στο ίδιο …νεκροταφείο.


Το χαρακτηριστικό του ευρωπαϊκού πολιτισμού ήταν η Κυριαρχία του Ανδρός (=με την ευρύτερη φιλοσοφική και ανθρωπολογική έννοια του όρου) επί της φύσεως, η Κυριαρχία του στην οικογένεια , στην πατρίδα, στον καθορισμό των ηθών. Ο Άνδρας ως ο κοσμικός ανθρωπολογικός πόλος, γύρω από τον οποίο διαφοροποιούνται και ιεραρχούνται  όλα τα πλάσματα. Θεός-άνδρας-γυναίκα-φύση. Αυτό το ιεραρχικό και διαφοροποιημένο τετραδικό σχήμα αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο του πολιτισμού μας.

Το τετραδικό αυτό σχήμα μπορεί να διαλυθεί μόνον εάν υπάρξει σύγχυση στην διαφοροποίηση( αρσενικό– θηλυκό) και στην ιεράρχηση(θεός- άνθρωπος - φύση, άνδρας - γυναίκα, άνθρωπος - ζώα). Νομίζω ότι τώρα γίνεται κατανοητό που αποβλέπει όλη αυτή η εκστρατεία των ''καλών συναισθημάτων'' και του νέου αντι-κυριαρχικού, αντι-ανδρικού ευαγγελίου: στην εξάλειψη του ανδρικού κοσμικού πόλου και της επικυριαρχίας του. Ο απώτερος σκοπός αυτής της στρατηγικής; Η ανατροπή του κοσμικού οικοδομήματος. Η μετατροπή της δημιουργίας σε μία άμορφη και αδιαφοροποίητη μάζα  όντων, ένα κοσμικό εκτόπλασμα.

Η απουσία ιεραρχικών και διαφοροποιημένων πόλων σε ένα σύστημα , δεν επιτρέπει την ορθή κατεύθυνσης της ροής της  ψυχικής, πνευματικής και  σεξουαλικής ενέργειας,  με αποτέλεσμα την πρόκληση οντολογικής Στάσης,  το  θάνατο του κόσμου.

Πίσω λοιπόν από αυτή τη...''διάχυτη αγάπη'' υπάρχει ένα θανατηφόρο μίσος για τον άνθρωπο και το δημιουργημένο κόσμο: «καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη

Αυτό το «καλὰ λίαν» είναι που μίσησε ο αρχαίος γνωστικισμός, και με άφθαστη δολιότητα μετάτρεψε το μίσος αυτό σε αγάπη, αγάπη για το παραβατικό, το μη ανθρώπινο, το ανατρεπτικό. Η αρχαία γνωστική παραβατικότητα μεταλαμπαδεύτηκε στη Νέα Aριστερά και τον ελευθεριακό κινηματισμό, προόδευσε, μεγαλύνθηκε και έφθασε μέχρι τον ΟΗΕ. Είναι πλέον η νέα κοσμική πολιτική θρησκεία του πλανήτη, επιβάλει νόμους και ποινές, απαιτεί, εξαναγκάζει. Η νέα αυτή θρησκεία έχει το δικό της "αγιολόγιο'' με τις αντίστοιχες εορτές και ''θείες'' λειτουργίες: human rights, women rights, animal rights, gay rights, transgender rightsimmigrant rights και ας μην ξεχνάμε και το τελευταίο φρούτο του φεμινιστικού κινήματος τα reproductive rights ένας ευφημισμός για τη μετά τη γέννηση εκτρώσεις παιδιών που δεν είναι επιθυμητά...Βλέπετε οι φεμινίστριες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πετύχουν το στόχο τους για την πλήρη εξάλειψη όλων των παιδιών που γεννιούνται (ειδικά των αρσενικών)  από ευρωπαίους και λευκούς αμερικάνους, αν και ήδη έχουν καταφέρει να δολοφονήσουν εκατομμύρια αγέννητα παιδιά. 

Η  ανθρωπότητα,  προσκυνά  ευλαβικά, τον θάνατό της...

ἀναδημοσίευσις ἀπό τό ἱστολόγιο : Θεόδοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου