" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νέα αναλγησία Γεωργιάδη: Ανησυχεί για τις τράπεζες και χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ως τον πιο επιτυχημένο φόρο!

Νέα αναλγησία Γεωργιάδη: Ανησυχεί για τις τράπεζες και χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ως τον πιο επιτυχημένο φόρο!

Συνεχίζει να δρα ως «παπαγαλάκι» των δανειστών ο Σπύρος – Άδωνις Γεωργιάδης, του οποίου ο κατηφορικός δρόμος δεν έχει προηγούμενο. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό κινδυνολόγησε και πάλι, λέγοντας ότι «Με το που θα προκηρυχτεί το δημοψήφισμα θα κλείσουν οι τράπεζες». Πέρα από το γεγονός ότι ανάγει για μια ακόμη φορά το συμφέρον των τραπεζών σε υψίστης σημασίας θέμα, είναι ολοφάνερο ότι δεν διστάζει να κινδυνολογήσει ξανά, προκειμένου να σκορπίσει φόβο στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι τα ίδια περίπου είχε πει πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα συμβούν διάφορα απίθανα πράγματα και ο ίδιος θα πάρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα, αλλά ως γνωστόν δεν συνέβη τίποτα. Προσπαθώντας, όμως, να παίξει το παιχνίδι των διεθνών τοκογλύφων, δίνει επί της ουσίας μια πολιτική υπεραξία στον ΣΥΡΙΖΑ την οποία δεν δικαιούται.

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ο Γεωργιάδης προέβη και σε μια ακόμη προκλητική δήλωση, υπερασπιζόμενος για πολλοστή φορά τον ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα, ο «μπουμπούκος» υποστήριξε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί ποτέ «γιατί είναι ο πιο επιτυχημένος φόρος στην ιστορία του ελληνικού κράτους, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί»! Αυτός είναι ο Γεωργιάδης και αν μη τι άλλο είναι γνωστή η αναλγησία του και η παντελής έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Οι απόψεις του, όμως, αντικατοπτρίζουν την ανάλογη έλλειψη αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό Λαό που δείχνει το κόμμα του. Η ΝΔ είναι το κόμμα που δημιούργησε το τέρας του ΕΝΦΙΑ, το οποίο συνεχίζει την παρουσία του και επί ΣΥΡΙΖΑ. Τύποι σαν τον Γεωργιάδη, οι οποίοι λειτουργούν ως απολογητές του πιο απάνθρωπου προσώπου του φιλελευθερισμού και αχθοφόροι των συμφερόντων των ξένων τοκογλύφων, δείχνουν γιατί η μοίρα της ΝΔ είναι συνυφασμένη με τη συνεχή πτώση και παρακμή.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου