" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τρία χρόνια πριν: Όταν ο Βαρουφάκης γνώρισε το ίνδαλμά του... Τον Τζορτζ Σόρος


Τρία χρόνια πριν: Όταν ο Βαρουφάκης γνώρισε το ίνδαλμά του... Τον Τζορτζ Σόρος

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί στα περίπτερα ολόκληρης της χώρας

Πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου του 2012, ο Βαρουφάκης αναρτούσε στην ιστοσελίδα του Σταύρου Θεοδωράκη, προέδρου του κόμματος «Ποτάμι», του Μπόμπολα, κείμενο σχετικά με την γνωριμία του με τον αρχιτοκογλύφο και βαθύτατα ανθέλληνα Τζόρτζ Σόρος.

Στο άρθρο του, ο Βαρουφάκης, σημείωνε ότι γνώρισε τον Σόρος στις 16 Απριλίου του 2012 σε ένα συνέδριο στο οποίο ήταν καλεσμένος. Χρηματοδότης του συνεδρίου ήταν ο ίδιος ο Σόρος, συνεπώς ο Βαρουφάκης ήταν καλεσμένος του. Σημασία, όμως, δεν έχει μονάχα η γνωριμία, αλλά και ποιος είναι ο Σόρος, σύμφωνα πάντα με τον «φιλολαϊκό αγωνιστή», Βαρουφάκη.

Γράφει λοιπόν στο άρθρο του ο Βαρουφάκης ότι στην δεκαετία του 90' ο Σόρος έκανε μία ευρεία οικονομική επίθεση στην Αγγλία με στόχο την διάλυση του ευρωπαϊκού συστήματος ισοτιμιών, σε συνεργασία με την Bundesbank. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Βαρουφάκης στο άρθρο του, πέραν της οικονομικής καταστροφής, αυτό ήταν ένα γεγονός που σημαίνει ότι «ο Soros «ευθύνεται» για την δημιουργία του κοινού νομίσματος».

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν διεθνή κερδοσκόπο που δεν διστάζει σε καμία των περιπτώσεων να καταστρέψει οικονομίες και να οδηγήσει στην αυτοκτονία και την απελπισία χιλιάδες ανθρώπων, προκειμένου να θησαυρίσει. Στην προκειμένη περίπτωση της επίθεσης εναντίον του ευρωπαϊκού συστήματος ισοτιμιών, η όλη ιστορία έγινε πραγματικά για την «πλάκα» του, αφού όπως λέει ο Βαρουφάκης έγινε «αφού απέτυχε να τους πείσει με το καλό αποφάσισε, σίγουρος για την θεωρία του, να τους αποδείξει με διαφορετικό τρόπο».

Αυτός, λοιπόν, με τον οποίο συνδιαλέγεται η κυβέρνηση και ο Βαρουφάκης είναι ένας κερδοσκόπος, που καταστρέφει λαούς, προκειμένου να αποδείξει μία θεωρία του. Λέει, λοιπόν, τρόπον τινά απολογούμενος για τον φίλο του, ο Βαρουφάκης, στην συνέχεια: «Δεν ξέρω, και δεν θέλω να ξέρω, τι κάνει ο Soros, και ο κάθε Soros, στις αγορές χρήματος που αντιπαθώ. Αυτό που μπορώ να σας πω, και νομίζω ότι έχει σημασία, είναι ότι από τότε που ξέσπασε η Κρίση, το 2008, ο Soros καταθέτει συνεχώς προτάσεις επίλυσής της οι οποίες, αν γίνουν αποδεκτές, θα βοηθήσουν την χώρα μας.»

 Οι προτάσεις που καταθέτει ο Σόρος, βεβαίως, δεν αφορούν την χώρα μας, αλλά την στέγαση των λαθρομεταναστών και την χρηματοδότηση, από μέρος του, αντεθνικών οργανισμών, όπως το CDRSEE, που θέλουν να σβήσουν την Ελληνική Ιστορία. Ας πιστέψουμε, όμως, τον Βαρουφάκη περί των «προτάσεων» Σόρος για επίλυση του ελληνικού προβλήματος. Για ποιο λόγο αυτός ο διεθνής κερδοσκόπος «αλλαξοπίστησε»; Εξηγεί και πάλι ο Βαρουφάκης:

«Ξέρετε γιατί, κατά την γνώμη μου, φέρει βαρέως την Κρίση του Ευρώ και πασχίζει να πείσει τις κυβερνήσεις (ιδίως της Γερμανίας) να αλλάξουν ρότα (αντί να στοιχηματίζει εναντίον τους όπως έκανε το 1992 εναντίον των Κεντρικών Τραπεζών Αγγλίας και Ιταλίας); Επειδή τον κατατρέχει και τον κυνηγά το φάσμα μιας νέας δεκαετίας του '30. Όταν στην συζήτησή μας αναφέρθηκα στον κίνδυνο η αποδόμηση του ευρώ να μας πάει σε μια μεταμοντέρνα έκδοση εκείνης της απαίσιας δεκαετίας, κούνησε σιωπηλά το κεφάλι και συμφώνησε. Ως ουγγρο-εβραίος με μνήμη του τι αυτό σήμανε τότε, παρακολουθεί την «άνθηση» μπουμπουκιών τύπου Χρυσής Αυγής και τρέμει. Ένα συναίσθημα που συμμερίζομαι απόλυτα»

Κώστας Αλεξανδράκης

Υ.Γ. Όπως μας πληροφορεί το "Έθνος της Κυριακής" ο Βαρουφάκης παρέστη σε μυστικό δείπνο μετά του Τζόρτζ Σόρος. Αυτό την ίδια ώρα που το ΥΠΟΙΚ σχολίαζε περί της μη παρουσίας του Βαρουφάκη σε δείπνο των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι ο "Υπουργός βαριέται τέτοια δείπνα". Όμως με τον αρχικερδοσκόπο - ανθέλληνα Τζόρτζ Σόρος δεν βαριέται καθόλου απ' ότι φαίνεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το δείπνο έλαβε χώρα την 9η Απριλίου και μεταξύ των άλλων που συζητήθηκαν ήταν το ελληνικό ζήτημα και η τακτική της ελληνικής κυβερνήσεως. 

Υ.Γ. 2: Γειά σου ρε Πρόεδρε Πάνο Καμμένε, που κατακεραύνωνες όσους συμμετείχαν σε δείπνα με τον Σόρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου