" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Kίνδυνος:Στην Αρχαία Αμφίπολη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

barthol-rabinos

Να απομακρυνθεί άμεσα ο τουρκολάτρης  απο τα Ιερά των Αιακιδών

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ξενάγησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, ενώ τον συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος και ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, Θεολόγος.

Ο κ. Βαρθολομαίος παρέμεινε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αμφίπολης για περίπου μία ώρα, ενώ, φεύγοντας ευλόγησε τους κατοίκους του χωριού της Μεσσολακιάς. Κατά την αποχώρησή του από τις Σέρρες εξέφρασε ικανοποίηση για τη φιλοξενία που δέχθηκε στη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής του στον νομό.

«Μοιραστήκαμε μία κοινή χαρά όλοι, τη χαρά των εορτασμών, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικήτα, αλλά και τη χαρά της επικοινωνίας του Πατριάρχη με τα πνευματικά του τέκνα, της Μητρός Εκκλησίας με τον λαό του Θεού. Εδώ στην Ελλάδα, και μάλιστα στη Μακεδονία, είδαμε και ζήσαμε πολλά πράγματα. Από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, το ιερό κέντρο της Ορθοδοξίας, πολύς κόσμος παντού, σε όλον τον κόσμο, περιμένει πολλά και πρέπει να εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά για να ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις προσδοκίες των εκκλησιών και των λαών. Σας ευχαριστώ και σας ευλογώ από καρδιάς» ανέφερε.

«Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου Πατριάρχης μας ήταν πηγή ευλογίας και χαράς για όλους μας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι το διαχρονικό σύμβολο της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας μας. Τα μηνύματα πίστεως και ελπίδας που μας έδωσε, να τα κρατήσουμε και να τα καλλιεργήσουμε» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, τελευταίος σταθμός του κ. Βαρθολομαίου είναι η Ιεραποστολική Αδελφότητα «Λυδία η Φιλιππησία» στην Ασπροβάλτα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

paraxeno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου