" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

XAMOΣ στήν Λέσβο μέ τίς ἀπανωτές ἐξεγέρσεις τῶν λαθρομεταναστῶν στήν Μυτιλήνη! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στό νησί – Τί λέει ἡ Χρυσῆ Αὐγή (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

m1

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, όπου οι μετανάστες προχωρούν σε απανωτές εξεγέρσεις ζητώντας επίμονα την άμεση καταγραφή και αποχώρησή τους από το νησί.

Σήμερα λίγο μετά τις 17:30 στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη περίπου 3.000 μετανάστες «ξανά» μπλόκαραν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού, αντιδρώντας στην έλλειψη τουαλετών και στην παρατεταμένη κράτησή τους στο νησί.

Δυο ημέρες νωρίτερα είχαν εξεγερθεί και πάλι με τα ίδια αιτήματα….

m2

Αυτό που σταθερά ζητούν από τις ελληνικές Αρχές οι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, είναι να πάρουν άμεσα το υπηρεσιακό σημείωμα που θα τους επιτρέψει να πάρουν το καράβι για Πειραιά.

Η μια διμοιρία των ΜΑΤ που πλέον έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή του Καρα Τεπε προσπάθησε να τους διώξει ξανά μέσα στον καταυλισμό αλλά οι μετανάστες κυρίως νεαρής ηλικίας πετούσαν πέτρες και ότι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους.

Για λίγη ώρα η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό μετατράπηκε σε «ρινγκ» μάχης με τα ΜΑΤ και τους μετανάστες να συγκρούονται σώμα με σώμα….. Ενώ για αρκετή ώρα είχαμε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα με τους αγανακτισμένους πλέον οδηγούς να έχουν φτάσει στα όρια τους και τα νευρά να τους οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις καθώς είδαμε αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα να προσπαθούν να σπάσουν το πλήθος των μεταναστών.

m3

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε και η ασφάλεια κατέγραψε και έδωσε επί τόπου τα υπηρεσιακά σημειώματα σε αυτούς που τον δικαιούταν με σκοπό να φύγουν από το νησί της Λέσβου…

Αστυνομικοί της ασφάλειας μας έλεγαν ότι πλέον παίζουν με τα νεύρα τους και την υπομονή τους καθώς με την αδιαφορία του κράτους σε λίγο καιρό θα θρηνήσουμε και θύματα είτε είναι μετανάστες-πρόσφυγες είτε είναι αστυνομικοί.

Όλη η περιοχή του Καρά Τεπέ πλέον έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και σε μια.. απέραντη κατασκήνωση με σκηνές εγκατεστημένες ακόμα και στην μέση του δρόμου όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες….

Πρόσφυγες και μετανάστες για να βρουν λίγη σκιά και να προφυλαχθούν από τους 35+ βαθμούς κελσίου που έχουμε στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες έχουν εγκαταστήσει σκηνές σε διάφορα σημεία του δρόμου κάτω από δένδρα και δάφνες, ενώ τα γύρω κτήρια και επιχειρήσεις έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοποι και σε απέραντα ντουζ….. 

Αξίζει να τονίσουμε και να επισημάνουμε προς τις αρχές ότι τα αυτοκίνητα κα τα δίκυκλα περνούν κυριολεκτικά σύριζα από τα πόδια των μεταναστών που αμέριμνοι κοιμούνται μέσα στις σκηνές, ενώ παιδάκια με στενοχωρημένο βλέμμα παίζουν μεταξύ τους με ότι βρουν μέσα στο δρόμο που είναι και ταχείας κυκλοφορίας….….

Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται μικροεπεισόδια από πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί της Λέσβου, όπου φιλοξενούνται.

Έχουν καταγράφει κλοπές και στις δυο αλυσίδες σουπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές σε διάφορα χωράφια κατά μήκος του δρόμου από Μανταμαδο έως την ΔΕΗ..

Η κατάσταση στο νησί παραμένει τεταμένη μεταξύ ομάδων των μεταναστών και αρκεί μια ελάχιστη σπίθα μεταξύ τους ώστε τα πράγματα να πάρουν ανά πάσα στιγμή μια ιδιαίτερα άσχημη τροπή.
 Δείτε τα σημερινά αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com…



 Ανακοίνωση από την Χρυσή Αυγή  Λέσβου:

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την εξοργιστική απραξία της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στη Λέσβο.

Πρωτοφανής εγκληματικότητα, παραβατικότητα, ασθένειες και συνεχείς εξεγέρσεις θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των πολιτών καθώς μαζί με τα ασφυκτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου εκτός από την οικονομική, επιχειρείται και η βιολογική εξόντωση των Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή μένοντας ακλόνητη στις θέσεις τις απαιτεί άμεση λύση του προβλήματος και διασφάλιση της διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης των δοκιμαζόμενων συντοπιτών μας.

Τοπική Οργάνωση Λέσβου

lesvospost.com

Μακελειό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου