" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ καί ΔΕΟΣ: Δεῖτε τί περιλαμβάνει τό νέο ἐθνοκτόνο ἀριστερό μνημόνιο!

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ: Δείτε τι περιλαμβάνει το νέο εθνοκτόνο αριστερό μνημόνιο!

«Σοκ και δέος» είναι το χαρακτηριστικό που μπορεί να αποδώσει κανείς στα νέα μέτρα, που παρουσιάζει εσπευσμένα η κυβέρνηση στους διεθνείς τοκογλύφους. Πρόκειται για μέτρα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει άμεσα προς ψήφιση, προκειμένου να λάβει την πρώτη «μικρή» χρηματοδότηση – γέφυρα, που θα μας οδηγήσει στο νέο μνημόνιο.

Κοιτώντας κανείς την λίστα των επαίσχυντων αιματηρών μέτρων αντιλαμβάνεται  το μέγεθος της προδοσίας της ετυμηγορίας του Ελληνικού Λαού, αφού το πακέτο μέτρων που προσφέρει η κυβέρνηση ομοιάζει «εγκληματικά» με τις προτάσεις Γιούνκερ που τέθηκαν ως ερώτημα στο δημοψήφισμα.

Μεταφέρουμε τις αναφορές των δημοσιευμάτων για το περιεχόμενο των μέτρων:
  • αυξάνεται από το 13% στο 23% ο συντελεστής ΦΠΑ για: όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες, μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο φαγητό σε συσκευασίες, τοματοπολτοί, σάλτσες σε κονσέρβες κ.λπ.), τις υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί)
  • αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, με συνέπεια οι τιμές των υπηρεσιών και των προϊόντων αυτών να αυξηθούν κατά 6,1%.
  • Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης και ενσωμάτωσή της στη φορολογική κλίμακα.
  • Θέσπιση νέου καθεστώτος όσον αφορά την έκπτωση φόρου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, προκειμένου να χτίσουν το αφορολόγητο όριο των 9.500 ευρώ. (το αφορολόγητο των 12.000 μάλλον αποτελεί παρελθόν, παρότι προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης)
  • Επιβολή ΕΝΦΙΑ και φέτος και το 2016, με έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και ανεξάρτητα από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
  • Αποβολή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσων έχουν εισοδηματική ικανότητα να πληρώσουν νωρίτερα από τη λήξη της ρύθμισης και εφαρμογή επιτοκίων αγοράς στη ρύθμιση.
  • Αύξηση του ορίου απαλλαγής από τον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ
  • Αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από το 26% στο 28%
  • Άνοιγμα «κλειστών» επαγγελμάτων για: συμβολαιογράφους, αναλογιστές και δικαστικούς επιμελητές (για αρχή)
  • Μειώσεις συντάξεων υπό τη μορφή "εισφοράς": Αναδρομική αύξηση, από 1.1.2015 στην αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για την κύρια σύνταξη και από 0% σε 6% για την επικουρική.
Κοινώς, πρόκειται για ένα πακέτο σκληρών μέτρων που θα πλήξει και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά και την μεσαία τάξη.

Ή με απλά λόγια: ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου