" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ἡ κωλοτούμπα τοῦ αἰῶνα: Ἀπό τό “forget it” στά 13 δισ. ευρώ μνημονιακῶν μέτρων

Η κωλοτούμπα του αιώνα: Από το “forget it” στα 13 δισ. ευρώ μνημονιακών μέτρων

Γράφει ο Αντίοχος

Τριετές (καλό και προπάντων… αντιμνημονιακό) Μνημόνιο με άμεσα μέτρα σε φορολογία (συμπεριλαμβανομένων και των αλλαγών στον ΦΠΑ) και τις συντάξεις («η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από το συνταξιοδοτικό», βεβαιώνει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων) συνιστά το αίτημα για περίπου 50 δις. ευρώ που κατατέθηκε χθες στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)και θα συζητηθεί στο EuroworkingGroup.

Κατατέθηκαν και οι πιο εξειδικευμένες προτάσεις των Τσιπροκαμμένων, για «αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με στόχο μια βιώσιμη συμφωνία», όπως είπε ο Τσίπρας στον πρόεδρο Πάκη.

Και στο σημείο αυτό, θυμηθήκαμε (και διηγώντας τα να κλαίς…) το πρωτοσέλιδο στην «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, του Σαββάτου 27 Ιουνίου, με τον… ευρηματικό τίτλο «Μνημόνιο; Forget it!», συνοδευόμενο από το παρακάτω κείμενο:

«Μεταίχμιο για τη διαπραγμάτευση Αθήνας – δανειστών το Eurogroup που συγκαλείται το απόγευμα στις Βρυξέλλες, καθώς αφενός κλιμακώνονται τα τελεσίγραφα και οι απειλές και αφετέρου νηφαλιότερες φωνές ακούγονται δυνατότερα. Η κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά χθες πρόταση πεντάμηνης παράτασης του προγράμματος, που ουσιαστικά προέβλεπε την εφαρμογή των μέτρων που δεν είχαν υλοποιηθεί από το τελευταίο Μνημόνιο και οδηγούσαν, με μαθηματική ακρίβεια, σε ένα τρίτο Μνημόνιο στο τέλος του πενταμήνου. Στην πραγματικότητα αποτελούσε το σχέδιο Σόιμπλε που εκφωνεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα ο Α. Σαμαράς…».

Μνημόνιο; Don’ t forget συριζομούρηδες!

Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου