" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΤΑ ΣΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ Σ...Α ; ΒΡΩΜΑΝΕ. ...Κατάργηση τῆς εἰσφοράς ἀλληλεγγύης γιά τά ὑψηλά εἰσοδήματα ζητοῦν οἱ θεσμοί !!!


ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ  


Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα υψηλά εισοδήματα ζητούν οι θεσμοί, ενώ ξεκινά η διαβούλευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ούτως ώστε να υπάρξει νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του 2015.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν λόγο «για συνάντηση γνωριμίας».

Σημειώνεται ότι με την άφιξη της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης, συμπληρώθηκε το «καρέ» των εκπροσώπων των θεσμών, καθώς στην πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη από χθες οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ).

Σύμφωνα με τον Antenna.gr, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους, με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι παράγοντες:

- Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

- Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

- Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας. - Ξεκινά η διαβούλευση για τα εργασιακά, ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

Όσον αφορά, δε, το δημοσίευμα των Financial Times, ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισήμαναν ότι το ΔΝΤ συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις και πως η θέση του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή, με πλέον χαρακτηριστικές τις δεκάδες αναφορές της Κριστίν Λαγκάρντ στο συγκεκριμένο θέμα.


Φιλοσοφία-Ἔρευνα
ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου