" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ London School of Economics ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ;;; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ!!!

Μέχρι καί ή  Κοσιώνη {τί όνομα καί αυτό...!!!} έκανε στό London School of Economics  τό μεταπτυχιακό μέ θέμα New Media, Information and Society. 

Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη σχολή οικονομικών στον κόσμο με έδρα το Λονδίνο δεν είναι άλλη από το The London School of Economics and Political Science, διάσημο στους οικονομικούς και κοινωνικούς κύκλους ως LSE. Από τη σχολή αυτή έχουν περάσει γενιές και γενιές σπουδαστών των οποίων τα ονόματα έγιναν παγκοσμίως διάσημα στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την αποφοίτησή τους! Από τον Τζον Κένεντι μέχρι τον γκουρού στα οικονομικά Τζορτζ Σόρος και από τον Μικ Τζάγκερ μέχρι τους συμβούλους του Ομπάμα απλώνεται το φάσμα των αποφοίτων του LSE.
 
Στό  London School of Economics καί ό νέος υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ό  Γ. Παπανδρέου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE.  ό Κ. Σημίτης σπούδασε καί αυτός στό LSE , ό Ο Γ. Αλογοσκούφης στό  LSE, ό Γ. Παπακωνσταντίνου στό LSE καί άλλοι πολλοί πού ίσως κρύβουν από τό βιογραφικό τους τίς εκεί σπουδές τους γιά ευνόητους λόγους. !!!

Ξουλίδου: Δείτε που μας έφεραν όσοι 


τελείωσαν τα London School of Economics



Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου ή London School of Economics , LSE  είναι ένα από τα διασημότερα, παγκοσμίως, κέντρα διδασκαλίας και επεξεργασίας της οικονομικής και πολιτικής επιστήμης.
Ιδρύθηκε το 1895 από μέλη της Φαβιανής Εταιρείας , Βρετανούς σοσιαλιστές που επιθυμούσαν να φέρουν το σοσιαλισμό στη Βρετανική Αυτοκρατορία, αλλά απέρριπταν την επανάσταση και πίστευαν στην «από μέσα» αλλαγή του κοινωνικού συστήματος και την βελτίωση της ανθρωπότητας μέσω των κοινωνικών επιστημών.
Αυτή η ριζοσπαστική χροιά στο πανεπιστήμιο δεν εμπόδισε τους αποφοίτους του να καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις σε κράτη, διεθνείς οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Λονδίνου. Διαθέτει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου για κοινωνικές επιστήμες.
Το έμβλημα της «Φαβιανής Εταιρείας» 

Το έμβλημα του «προβατόμορφου λύκου» σχεδιάστηκε από τον Μπέρναρ Σω το 1910 στο βιτρό «Fabian Window», και έγινε το έμβλημα της «Φαβιανής Εταιρείας» -από το όνομα του Ρωμαίου Ύπατου Φάβιου. Η «Φαβιανή Εταιρεία», μέλη της οποίας ίδρυσαν το London School of Economics, ήταν ο πρόδρομος του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας.
 

Θρυλείται ότι ο  Μπέρναρ Σω εμπνεύστηκε το έμβλημα του «προβατόμορφου λύκου» από το εδάφιο 7,15 του «Κατά Ματθαίον» Ευαγγελίου, που αναφέρει: «Προσέχετε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασιν προβάτων, έσωθεν δε εισίν λύκοι άρπαγες». Ως εκ τούτου, αρκετοί θεώρησαν το έμβλημα του «προβατόμορφου λύκου» σύμβολο αντιχριστιανικών μυστικιστικών και αποκρυφιστικών εταιρειών της εποχής.

Ο «φαβιανισμός» στο εσωτερικό των κρατών αφοπλίζει πολιτικά-ιδεολογικά τις υποτελείς τάξεις και τις καθιστά εύκολη λεία στους λύκους της οικονομικο-κοινωνικής εξουσίας και της εκμετάλλευσης.


Ο «φαβιανός ιμπεριαλισμός» είναι σύγχρονος κοσμοπολιτισμός, που προπαγανδίζεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις σε λαούς και χώρες-κράτη που θέλουν να υποτάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου