" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ἡ ἀριστερά τοῦ χαβιαριοῦ καί ἡ δεξιά τῆς φάπας: Ποῦ ἔχουν τά λεφτά τους οἱ πολιτικάντηδες;

Η αριστερά του χαβιαριού και η δεξιά της φάπας: Πού έχουν τα λεφτά τους οι πολιτικάντηδες;

Η Νάντια Βαλαβάνη είναι η δεύτερη περίπτωση πολιτικάντη της... αριστεράς και της προόδου, που απέσυρε την κρίσιμη ώρα καταθέσεις. Συγκεκριμένα, η Βαλαβάνη ενώ στην αρχή το αρνιότανε, ακολούθως η μητέρα της παραδέχτηκε ότι απέσυρε τις καταθέσεις της, χρησιμοποιώντας το όνομα της κόρης της, για να παρακάμψει τις όποιες αντιρρήσεις των τραπεζικών υπαλλήλων.

Δεν προκαλεί έκπληξη, βεβαίως,  της λογικής «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» από τον Σύριζα, αφού έχει κληρονομήσει όλα τα χαρακτηριστικά του πιο βαθέος ΠΑΣΟΚ. Το πιο αηδιαστικό δε ήταν ότι η αρχικώς η Βαλαβάνη αρνήθηκε τις σχέσεις με τη... μάνα της για να αποποιηθεί της πολιτικής ευθύνης. Ας την κρίνει ο Λαός και... η μάνα της!

Είπαμε πριν ότι η Βαλαβάνη είναι η δεύτερη περίπτωση, αφού είχε προηγηθεί ο Μάρδας, ο οποίος αρχικά σιωπούσε για την αποκάλυψη ότι είχε βγάλει τα λεφτά του στο εσωτερικό, αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι... αμάρτησε για την κόρη του.

Τα παραπάνω δύο παραδείγματα αναδεικνύουν το γεγονός ότι οι συριζαίοι είναι πολιτικάντηδες. Ως ύποπτο, όμως, κρίνεται το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν λαμβάνουν την ίδια μέριμνα για άλλους, όπως ο Τσακαλώτος και ο Σταθάκης, που έχουν επισήμως καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό, είτε υπό τη μορφή καταθέσεων, είτε υπό τη μορφή μεριδίων καπιταλιστικών εταιρειών.
Επίσης, εξόχως ύποπτο το γεγονός ότι ουδεμία νύξη γίνεται για αντίστοιχους πολιτικάντηδες της ψοφοδεξιάς και του κλεφτοΠΑΣΟΚ, που έχουν τις... φανερές καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Σε αυτή την κατεύθυνση αναδημοσιεύουμε μία λίστα με τους πολιτικάντηδες που χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές, αλλά δεν γίνονται στόχος των ΜΜΕ:


Αξίζει να παρατηρηθεί ότι μονάχα για την Χρυσή Αυγή δεν υπάρχουν τέτοιες μομφές, αφού οι Βουλευτές και τα Στελέχη της προέρχονται από τα σπλάχνα του Λαού και επιπλέον αυτών έχουν ψαχτεί ενδελεχώς από το ΣΔΟΕ και δεν βρέθηκε τίποτα το μεμπτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου