" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΞΕΣΑΛΩΜΑ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.

sadik_xanthi_2

Γράφει η Κόνι Κρυσταλίδου 

Στην Θράκη βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Βολκάν Μποσκίρ, με αφορμή το μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ

Για μία ακόμη χρονιά οι τουρκόφρονες στην Θράκη τέλεσαν μνημόσυνο για τον Αχμέτ Σαδίκ, τον άνθρωπο που απασχόλησε την κοινή γνώμη για την τουρκοεθνικιστική του δραστηριότητα και τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας, όπου καταδικάστηκε δύο φόρες σε κάθειρξη, ως πρόμαχος του Παντουρκισμού στη Θράκη, ως ο νέος «Ντενκτάς» όπως αποκαλείτο.

Είχε διασυνδέσεις με εξτρεμιστικούς κύκλους στην Τουρκία, δημιουργούσε ένα κίνημα συγκρούσεων με την ελληνική πολιτεία εν ονόματι της προάσπισης των μειονοτικών δικαιωμάτων. Μετά τον θάνατό του η Τουρκία τον έχρισε ως εθνικό ήρωα, αφού τον ετοίμαζε ως τον νέο «Ντενκτάς» της Θράκης.


Ο Τούρκος Υπουργός έδωσε το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κομοτηνή, στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Στο μνημόσυνο εκτός από τους συνήθεις υπόπτους ψευτομουφτήδες και τον τούρκο πρόξενο Κομοτηνής, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του τουρκοκόμματος DEB και πολλά άλλα πρακτοράκια κι εκ τουρκίας και ντόπια.

Το Σάββατο ο Μποσκίρ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Ξάνθη όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε στην οικία του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, συνοδευόμενος από τον τούρκο (κατά δική του ομολογία) βουλευτή Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν αλλά και τον Λεβέντ Σαδίκ, γιο του Αχμέτ Σαδίκ.


Οι επισκέψεις του τούρκων υπουργών, έχουν καταντήσει να είναι πιο συχνές ακόμη και από τις περιοδείες των ελληνόφωνων της εκάστοτε προδοτικής κυβέρνησης και των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου, οι οποίοι θυμούνται την Θράκη μόνο στις προεκλογικές περιόδους.

Με τις ευλογίες κι αυτής της ανθελληνικής συγκυβέρνησης η κοσοβοποίηση της Θράκης καλά κρατεί.

Τ.Ο. Ξάνθης 
ἐθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου