" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ἡ ξεδιάντροπη συγκυβέρνηση τῶν Τσιπροκαμμένων δέν ζητάει ἐνίσχυση ἀπό τήν Ε.Ε. γιά τούς Ἕλληνες, ἀλλά γιά τούς λαθρομετανάστες!


xristodoulopoulou

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Την ίδια ώρα που οι Έλληνες συνωστίζονται στις ουρές του αίσχους για να πάρουν κάποια ψίχουλα να ζήσουν την οικογένειά τους, η «υπερήφανη» συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλυτικό αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατ. ευρώ, για τους λαθρομετανάστες!!!

Όπως, λοιπόν, είπε η κυρά-Τασία: «Κανονικά συνεχίζονται οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα».

Ιδού ποιες είναι αυτές οι ενέργειες, σύμφωνα με την υπουργάρα πασών των λαθρομεταναστών:

1ον) Ενισχύθηκε η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Από τις 6 Ιουλίου ξεκινάει η λειτουργία του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης και συστήνονται πέντε καινούρια αυτοτελή κλιμάκια ασύλου στην επικράτεια.

2ον) Εξασφαλίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την ενίσχυση των κλιμακίων και κέντρων Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα.

3ον) Υποβλήθηκαν και βρίσκονται στη φάση της τελικής έγκρισης τα πολυετή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη χρονική περίοδο 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 560 εκατομμύριων ευρώ, τα οποία ήταν εκκρεμή από τον Οκτώβριο του 2014.

4ον) Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, αναλυτικό αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ύψους 13,6 εκατομμυρίων ευρώ, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

(ΥΓ): Πάντως, ένα είναι το σίγουρο: ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο αυριανό δημοψήφισμα, οι Έλληνες μπορεί και να πεινάσουν, οι λαθρομετανάστες ποτέ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου