" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Έρχονται κακά μαντάτα για τον ψεύτη Σαμαρά: “Νέο πακέτο στήριξης και δανεισμού από τους τοκογλύφους”, βλέπει το Reuters

paketo-stirixis

Μας κορόιδεψαν για μια φορά ακόμα και τώρα προσπαθούν να ελαττώσουν τα ψέμματα βελτιώνοντας την φρασεολογία στο αρνητικό περιεχόμενο.

Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια και περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, προετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι”, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στο σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρεται ότι “η Ελλάδα κατάφερε να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές, για πρώτη φορά μετά τη διάσωσή της το 2010, ωστόσο η χώρα δεν είναι ακόμα σε θέση να χρηματοδοτηθεί μόνη της.

Τονίζεται, παράλληλα, πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης από την Ευρωζώνη μέσα στην επόμενη διετία.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας από τους λόγους που η έκδοση του πενταετούς ομολόγου των 3 δισ. ευρώ κύλησε τόσο ομαλά είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές σε μεγάλο βαθμό περιμένουν ότι θα υπάρξει νέα ελάφρυνση του χρέους.
Το αν οι προσδοκίες αυτές θα επαληθευτούν, θα γίνει ξεκάθαρο αργότερα φέτος”, παρατηρεί το Reuters.

Τι καταλαβαίνετε από όλα αυτά; Ότι επιστρέφουμε στις αγορές; Πως; Με την όπισθεν;

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου