" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Περικλής Γιαννόπουλος: Ο Προφήτης του Ελληνικού Εθνικισμού

Περικλής Γιαννόπουλος: Ο Προφήτης του Ελληνικού Εθνικισμού

Σπάνια η περίσταση ένας διανοητής να παραμένει τραγικά επίκαιρος έναν αιώνα και κάτι μετά τον θάνατο του. Δώρο της θείας πρόνοιας που έχει αποδοθεί σε ελαχίστους, όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Φρειδερίκος Νίτσε, ο Νίκος Καζαντζάκης και ελάχιστοι άλλοι. 

Παρόμοιας εμβέλειας, ιδιοφυίας και μεγαλείου ήταν και ο προφήτης του Ελληνικού Εθνικισμού, Περικλής Γιαννόπουλος. Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο Περικλής Γιαννόπουλος και το έργο του ως νέος Προμηθέας, συνεχίζει και φωτίζει τον δρόμο του Ελληνικού Εθνικισμού προς την απελευθέρωση του Γένους από τους πάσης φύσεως δυνάστες του.

Στις 8 Απριλίου του 1910 ο «Αντίνοος έφηβος, ο πιο λαμπρός που ζούσε» βούτηξε στα νερά του Σκαραμαγκά, επισφραγίζοντας μια για πάντα το έργο του. 

Θα μπορούσε να γίνει μια ενδελεχής ανάλυση της ιστορίας του, του έργου του και της επίδρασης που αυτό είχε τότε. Μα σίγουρα θα μας κοιτούσε ο «ώριος Ιππόλυτος» από τους ουρανούς και θα φώναζε: «Μα πάτε καλά μωρέ; Για νεκρολογίες είμαστε τώρα; Τρεχάτε! Σώστε την Ελλάδα!»

Όπως προείπαμε το έργο του φαντάζει τρομερά επίκαιρο στις μέρες μας. Ο ίδιος τιτάνας της σκέψεως φωτίζει τον δρόμο μας ακόμα και σήμερα. Ας δούμε, λοιπόν, εν τάχει κάποια ζητήματα της άμεσης επικαιρότητας του 2014 υπό το πρίσμα του έργου του, ας προσπαθήσουμε να δούμε τι θα μας έλεγε σήμερα ο Προφήτης του Ελληνικού Εθνικισμού, τι θα έλεγε στους Συναγωνιστές του, αλλά και σε όλους τους Έλληνες του σήμερα.

“Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί.”

Εν έτει 2014 οι ακαδημαϊκοί κύκλοι έχουν αλωθεί από τους εντεταλμένου του Σόρος, του ΕΛΙΑΜΕΠ και του CDRSEE και προσπαθούν να μας πείσουν περί της αναγκαιότητας της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Χιλιάδες χιλιόμετρα από φίλμ σπαταλούνται για να πειστεί ο νεοέλληνας ότι οι ιστορίες της γιαγιάς του για την Μικρασιατική Καταστροφή ήταν «εθνικιστικά παραληρήματα» και ότι στην πραγματικότητα αυτό που έγινε ήταν «συνωστισμός στις αποβάθρες».
 Περισπούδαστοι καθηγητάδες, αργυρώνητοι σαπιοδάσκαλοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι η Λαϊκή Παράδοση, το Δημοτικό τραγούδι και οι αδιάψευστες μαρτυρίες των προγόνων του είναι ένα τίποτα εμπρός στην «αλήθεια του άλλου», την προπαγάνδα του τούρκου. Την ίδια ώρα που οι τουρκικές φρεγάτες φτάνουν στο Σούνιο, τα τουρκοκάναλα παίζουν αδιάκοπα τουρκοσήριαλ ώστε να πειστεί ο νεοέλληνας ότι δεν ισχύει η προφανής αλήθεια ότι «όπου πατάει τούρκικο ποδάρι μαραίνεται το λουλούδι του πολιτισμού», ασχέτως που η ειδησεογραφία διαψεύδει τα τουρκοκάναλα. Άλλωστε «αν η αλήθεια αντιτίθεται στην καθεστωτική προπαγάνδα, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

«Αυτή είναι η Τωρινή Ελλάς. Η Ελλάς των Κλεφτών-ηρώων. Των Κλεφτών Κουτσούρων. Και η Ελλάς των παιδιών αυτών. Αντί υψηλών Αριστοκρατών φορτωμένων με την Πατρικήν Δόξαν του Πυρός και την ιδίαν Δόξαν Πνεύματος και Ευγενείας - Τραμπουκογαλάντιδων και τέλος των απογόνων αυτών και των διαδόχων των Συστημάτων των, Κλεφτών του 97, Κλεφτών Εκφυλισμένων, Κλεφτών Ανηθίκων, Κλεφτών Γραμματοστραβών και Γραμματολεπρών, Κλεφτών ΜΠΟΥΦΩΝ και, τρισχειρότερον και συνολικότερον όλων, η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.»

Εν έτει 2014 οι Έλληνες αυτοκτονούν περισσότεροι από ένας ανά μέρα και βουλευτάδες γυρνάνε τα πάνελ, δύο δύο την ημέρα, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας. 
Ότι είναι αναγκαίο να πεθάνουμε για να μπορέσουν να πληρωθούν «μισθοί και συντάξεις», αλλά αλήθεια γιατί αυτοκτονούν σωρηδόν οι Έλληνες, αφού οι τηλεβιβλιοπώλες και τα αφεντικά τους μας βεβαιώνουν ότι «έρχεται η ανάπτυξη»; Ότι ό,τι παθαίνουν είναι «αναγκαίο» για να παραμείνουμε στην ζώνη του Ευρώ;  

Και η αριστερά αντιπολίτευσις; Παλινωδία εβρισκόμενη ανάμεσα σε London School of Economics και γραφεία του ΔΝΤ, ανάμεσα στον Σόιμπλε και τον Σούλτς, άλλα λέει μέσα και άλλα έξω, ομοιάζουσα τρόπον τινά, γνήσιο κακέκτυπο αληθινά, του ολετήρα του Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ελληνική Φυλή τι φωνάζεις; Μπήκαν κλέφτες στο μανδρί; Εάν Σου βαστά έμπα διώχτους.»

Ελλάς, 2014 και η εγκληματικότητα σαρώνει τα πάντα, συγκρινόμενη ως λαίλαπα μόνο εμπρός στα αποτελέσματα του «συνταγματικού τόξου» της πολιτικής «ζωής» του τόπου. Ναρκωτικά, πορνεία και εγκληματικά στοιχεία έχουν καταλάβει ολόκληρες γειτονιές της Ελλάδας, βυθίζοντας τους Έλληνες στον τρόμο, κάνοντας τους να μην θέλουν καν να αντιδράσουν, να παρακολουθούν αποχαυνωμένοι και αποσβολωμένοι τον κόσμο τους να χάνετε.

Με μία και μόνη φωτεινή ελπίδα! Την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού, την επανάσταση που ευαγγελίστηκε από τότε ο Περικλής Γιαννόπουλος:

«Και η διέξοδος αυτή η μία και μοναδική είναι: Βαθύτατη Πνευματική Επανάστασις Συνεπάγουσα και: Βαθύτατην Ηθικήν Επανάστασιν ήτοι: Επανάστασις Ατομική. Επανάστασις Κοινωνική. Επανάστασις Πολιτική. Επανάστασις Ιδεολογική. Επανάστασις Φιλολογική. Επανάστασις Καλλιτεχνική. Ναι. Βαθύτατη Πνευματική Επανάστασις, γεννώσα ΦΩΣ. Καταρρακνώσουσα με φώς τα Σκοτάδια και τα ψεύματα. Πνευματική Επανάστασις, εξεγείρουσα όλας τας Ηθικάς, Πνευματικάς και Υλικάς Δυνάμεις ολοκλήρου της Φυλής, ενούσα αυτάς και οδηγούσα αποφασιστικώς ίνα δημιουργηθή, διαπλασθή και υπάρξη τέλος: 1ον Νέον Εθνικόν Πνεύμα 2ον Νέον Εθνικόν Ιδανικόν 3ον Νέα Εθνική Πίστις,“»

Κώστας Αλεξανδράκης 
από: Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου