" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ: Πράσινο μεγαλοστέλεχος και πρώην υφυπουργός στο σκαμνί για τοκογλυφία



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1993-1994 και 1996-2000) και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1994-1996) του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Ανθόπουλος.

Μέλος της κομματικής οργάνωσης δικηγόρων του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ από το 1989 ως το 2004, ο Ιωάννης Ανθόπουλος, κατηγορείται, όπως και πολλά άλλα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, για το οικονομικό έγκλημα της τοκογλυφίας.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ η υπόθεση αφορά εταιρία καπνεμπορία, η οποία ζήτησε βοήθεια από Ανθόπουλο, για να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας και εκείνος εμφανίζεται να μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Έτσι, η εταιρεία παρουσιαζόταν να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.

Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Άλλο ένα μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται σε υπόθεση οικονομικού εγκλήματος, με σκοπό το παράνομο κέρδος. Άραγε, πόσες παρόμοιες υποθέσεις θα πρέπει να υπάρξουν, προκειμένου να «ενοποιηθούν» οι φάκελοι, να απαγγελθεί η κατηγορία περί εγκληματικής οργανώσεως και να ανοίξουν οι υπολογιστές και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που θα αποκαλύψουν χιλιάδες άλλες περιπτώσεις και υποθέσεις προς διερεύνηση;



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου