" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Για κακουργηματική απιστία διώκονται κομματικοί «κολλητοί» του Μεϊμαράκη


Προ ολίγων εβδομάδων έγινε γνωστό ότι παραπέμπονται από τους εισαγγελείς διαφθοράς σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος 19 μέλη διοικητικών συμβουλίων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Η ζημία που προκλήθηκε στα ΕΑΣ υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι με τα σημερινά δεδομένα της εταιρίας το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 17 μήνες κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών της πολύπαθης εταιρίας.
Οι κύριοι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης είναι ο πρώην πρόεδρος των ΕΑΣ, Στέφανος Σιαφάκας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Μανούσος, οι οποίοι σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, και εις βάρος όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων της περιόδου 2006-2010, φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης, αποζημιώσεις που έφθαναν έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις προβλεπόμενες, ενώ γνώριζαν επακριβώς και ενδελεχώς τις διατάξεις του νόμου που απαγόρευε κάτι τέτοιο. Περιττό βέβαια να αναφερθεί ότι τις αποζημιώσεις αυτές έπαιρναν κυρίως οι «κολλητοί» των εκάστοτε διοικήσεων με ενίοτε ψηφοθηρικά ανταλλάγματα.
Οι κκ. Σιαφάκας και Μανούσος ανέλαβαν την διοίκηση της εταιρίας όταν υπουργός Άμυνας την περίοδο 2006-2009 διορίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Τα βιογραφικά και των δυο ουδόλως θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τέτοιες υπεύθυνες θέσεις. Το μόνο τους προσόν ήταν η θητεία τους στα γραφεία πολιτικάντηδων της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα σε αυτό του κ. Μεϊμαράκη, επαίρονταν μάλιστα και οι δυο νυχθημερόν σε στελέχη και εργαζόμενους των ΕΑΣ για τις στενές τους σχέσεις με το γραφείο του υπουργού. Ο κ. Σιαφάκας μάλιστα διατυμπάνιζε ότι η σύζυγός του ήταν διευθύντρια του ιδιαιτέρου γραφείου του υπουργού Άμυνας κ. Μεϊμαράκη. Η περίοδος της διοίκησης αυτών των δυο στα ΕΑΣ ήταν μια από τις χειρότερες που έζησε η εταιρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι την περίοδο αυτή ουδεμία παραγγελία κατασκευής αμυντικού υλικού δόθηκε από το υπουργείο Άμυνας στην εταιρία με αποτέλεσμα τον προσχεδιασμένο οικονομικό μαρασμό των ΕΑΣ και την εξύφανση των γνωστών σχεδίων για το  ξεπούλημα.
Το όνομα Σιαφάκας όμως το συναντάμε και σε μια άλλη υπόθεση διαφθοράς. Ο εν λόγω κύριος αφού εγκατέλειψε τα ΕΑΣ, εξ αιτίας της έλευσης του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξουσία το 2009, ανέλαβε ως πρόεδρος, πάλι βέβαια με τις γνωστές διαδικασίες της κομματικής καμαρίλας, στην εταιρία παροχής ρεύματος Energa. Οι υπεύθυνοι αυτής της εταιρίας έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βάση τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς και υπεξαίρεσης. Το ποσό που έχει υπεξαιρεθεί, μαζί με αυτό της Hellas Power, ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την μη απόδοση του λεγομένου «χαρατσιού» της ΔΕΗ στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ο κ. Σιαφάκας ως πρόεδρος της Energa αντί να καταβάλλει στο δημόσιο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισέπραττε εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχος ρεύματος, έβγαζε στο εξωτερικό τα επίμαχα ποσά και τα κατέθετε σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στέφανος Σιαφάκας και Κωνσταντίνος Μανούσος. Δυο κομματικοί και εντιμότατοι «κολλητοί» του κ. Μεϊμαράκη για τους οποίους σίγουρα θα αισθάνεται υπερήφανος.

Γ. Λιναρδής  
από Χρυσή Αυγή 


σχόλιο ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ : 
Επίσης μην ξεχνάμε και τον άλλο απατεώνα τον Γ. Καρούζο
( Karouzos Real Estate πρώην Karouzos Constraction) που είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Εύβοιας ( 12/2012), για το σκάνδαλο με τις αγορές μέσω δανειοδοτήσεων -
ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και ο οποίος ήταν και είναι φαντάζομαι ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ του Μεϊμαράκη... 
Όλα τα μπουμπούκια μια παρέα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου