" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....!


Πολλά, ποικίλα και προερχόμενα από όλους τους θύλακες του καθεστώτος ήταν τα σενάρια αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από τις επερχόμενες εκλογές, ευρωπαϊκές ή περιφερειακές. Θυμίζουμε ότι από τις απαρχές της σκευωρίας που έστησε η γνωστή συμμορία του Μεγάρου Μαξίμου, ο Βενιζέλος και ο υπασπιστής του Γιάννου ήταν αυτοί που ψάχνανε για νομικές φόρμουλες προκειμένου να θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου ή έστω εκτός εκλογών.

Τελικώς από ότι φαίνεται το καθεστώς σε πλήρη απελπισία, αντιμέτωπο με το φάσμα της ήττας σε όλα τα επίπεδα, αντελήφθη ότι τα σενάρια εκτροπής δεν πρόκειται να προχωρήσουν, αλλά αντιθέτως εγκυμονούν επιπρόσθετους κινδύνους για το καθεστώςΕγκατέλειψε, λοιπόν, τα σενάρια απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, γιατί αυτά θα είχαν ως αποτέλεσμα την γιγάντωση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών και τίποτα περαιτέρω.

Την παραδοχή της ήττας την έκανε ο ίδιος ο εμπνευστής των σεναρίων, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε ερώτηση για τυχόν αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις επικείμενες εκλογές δήλωσε:

«Δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή με το αν το κόμμα είναι νόμιμο ή είναι παράνομοδιότι δεν υπάρχει μηχανισμός στην Ελλάδα να κηρυχθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, αλλά είναι εκτός νόμου μια εγκληματική οργάνωση.

Τώρα, εάν πει κάποιος ότι δε θα κατέβει η Χρυσή Αυγή αλλά θα κατέβει η Αργυρή Αυγή ή θα κατέβει η Εθνική Αυγή, δεν κερδίσουμε τίποτα, το πρόβλημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε στις δημοσκοπήσεις ένα ποσοστό της κοινωνίας που αποδέχεται που ανέχεται που υποστηρίζει που ενθαρρύνει αυτές τις συμπεριφορές. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, είναι ένα μεγάλο θέμα για τη Δημοκρατία, είναι ένα μεγάλο θέμα για την κοινωνία.»

Το καθεστώς, επιτέλους, περνά σιγά – σιγά στο τελευταίο στάδιο της θλίψης, αποδεχόμενο την επερχόμενη συντριβή του από την Χρυσή Αυγή. Τώρα αποδέχεται την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές και σε λίγες μέρες θα αναγκαστεί να αποδεχτεί την διάψευση των «μαϊμού» δημοσκοπήσεων και τα τεράστια ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου