" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΚ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙΣΤΑΝ!


Οι γερμανικές εφημερίδες διατηρούν –όπως φαίνεται- τη σοβαρότητά τους και δε συμμετέχουν στους διθυραμβικούς πανηγυρισμούς για το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και του successstory το… κάγκελο, στο μνημονιακό προτεκτοράτο Σαμαριστάν.

Έτσι, η Stuttgarter Zeitung αναφέρει: «Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και καταπνίγει κάθε μελλοντική ανάπτυξη. Το πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποιήθηκε τώρα στο αναφερθέν ύψος και το οποίο δεν περιλαμβάνει τους τόκους, δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα στατιστικό τρικ».

Στην ίδια γραμμή και η εφημερίδα Bild: «Παντού ανθεί η διαφθορά. Οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε. Τα συνδικάτα μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας. Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς».

Τον πήρανε χαμπάρι τον Αντωνάκη και τα… μαγικά κόλπα του ή μας φαίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου