" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ἐλευθέριος Συναδινός: 111 χρόνια ἀπό τόν θάνατο τοῦ θρυλικοῦ Παύλου Μελᾶ

Ελευθέριος Συναδινός: 111 χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού Παύλου Μελά

Σαν σήμερα η Μακεδονία μας θρήνησε πριν 111 χρόνια το θάνατο του αθάνατου ήρωα και συμβόλου της ελληνικότητός της, του θρυλικού Παύλου Μελά (Μίκη Ζέζα). 

Γόνος ευπόρου οικογενείας γεννηθείς στη Μασσαλία της Ν. Γαλλίας, αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1891. Εθνικιστής όσο και ο αδελφός της συζύγου του, Ίωνας Δραγούμης, έταξε εαυτόν για τον ιερόν σκοπόν της απελευθερώσεως της Μακεδονίας μας, από τους Βούλγαρους και Τούρκους. Μετά πολλών νικηφόρων εμπλοκών με τους Βούλγαρους ευρισκόμενος στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο χωριό Στάτιστα (σήμερα Μελάς), έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κυκλωθείς υπό τούρκικου αποσπάσματος. Έκτοτε η εθελουσία του θρύλου Μίκη Ζέζα αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα για τη σωτηρία της Μακεδονίας μας.

Σήμερα συναγωνιστές Τι; Ποιος; Ποιους έχει αυτός ο ένδοξος λαός για μπροστάρηδες; Σε ποια χέρια μίσθαρνα έχει εναποθέσει τα όνειρα, τις ελπίδες και τα εθνικά του θέματα; Την απάντηση θα βρείτε στις προηγούμενες εκλογές δυστυχώς! Έχουμε τελικά αυτούς που μας αξίζει ή έχουμε ραγιαδίσει τόσο που εκτός από τη βόλεψη του ο καθένας δεν νοιάζεται πλέον για τα ιδανικά, που τόσα χρόνια ξεπουλήθηκαν στο βωμό της επίπλαστης ευμάρειας που μας σερβίρουν εγχώριοι προδότες και ξένοι αφεντάδες; Την απάντηση ας δώσει ο καθένας στον εαυτό του.

Πένθος για τη Μακεδονία, Πένθος για την Ελλάδα, Πένθος για τους Μελάδες που γέννησε αυτός ο τόπος και Λύπη για το κατάντημά μας.

Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής


Ἑλλάς Αἰώνιον : Δεῖτε τήν ταινία Παῦλος Μελᾶς, τότε ἐπί ἐπαράτου 7ετίας ὅπου οἱ ἱστορικές ταινίες δέν ἦταν ...ντροπή ἀλλά ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ! ! ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου