" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Tρέχοντας στήν Τουρκία φτάνουν οἱ Ἰσλαμιστές...Ἡ Ῥωσσία διαλύει τούς τζιχαντιστές - Τό 40% τῶν ὑποδομῶν τους στήν Συρία ἔχει καταστραφεῖ
Περίπου το 40% των υποδομών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας έχει καταστραφεί
αφότου η Ρωσία άρχισε τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα Ριάντ Χάνταντ.
 
«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, περίπου το 40% [έχει καταστραφεί]. Επιπροσθέτως, πολλοί τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί. Τώρα [οι τζιχαντιστές] υποχωρούν προς τα σύνορα με την Τουρκία, καθώς αυτή η χώρα τους προσφέρει παραδοσιακά προστασία», ανέφερε ο Χάνταντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
 
Ο διπλωμάτης υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας εναντίον του ΙΚ είναι ότι οι τζιχαντιστές παραδίδονται.
«Σε μία περίπτωση, περίπου 400 μαχητές παραδόθηκαν λόγω του φόβου της πλήρους εξολόθρευσής τους», ανέφερε ο Χάνταντ. 
 
Ο Χάνταντ είπε στην ίδια συνέντευξη πως οι αντάρτες έχουν στη διάθεσή τους χημικά όπλα και τα έχουν χρησιμοποιήσει, τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ. 
 
Τα χημικά αυτά όπλα περιήλθαν στην κατοχή των ανταρτών «πριν από πολύ καιρό και τα έχουν χρησιμοποιήσει όχι μόνο στο συριακό έδαφος, αλλά και στο Ιράκ», υποστήριξε. 
 
Ακόμη, ο Χάνταντ απέρριψε τις επικρίσεις δυτικών κυβερνήσεων εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τις οποίες τα πλήγματα στοχοθετούν την αντιπολίτευση και όχι το ΙΚ ή το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλους. 
 
«Μιλάμε για βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών όπου αποθηκεύονται όπλα, επομένως δεν μπορεί να βρίσκεται οποιοδήποτε μέλος της αντιπολίτευσης εκεί. Η επιχείρηση έχει στόχο τρομοκρατικές οργανώσεις, και πιο συγκεκριμένα το ΙΚ, το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα), τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζάις αλ Φάταχ), τον Στρατό του Ισλάμ (Τζάις αλ Ισλάμ). Επιπροσθέτως στοχοθετούνται και άλλες, μικρότερες οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν παρακλάδια αυτών των τεσσάρων», είπε ο πρεσβευτής της Συρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στη συνέντευξή του στο πρακτορείο.
 
Παράλληλα, ο Ριάντ Χάνταντ είπε πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ΕΣΣ) μοιάζει να έχει διαλυθεί και τα μέλη του να έχουν ενσωματωθεί σε άλλες ένοπλες οργανώσεις.
«Προσωπικά δεν βλέπω καμιά απόδειξη της ύπαρξής του αυτή τη στιγμή. Ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός υπήρχε στο παρελθόν, όμως τα μέλη του εντάχθηκαν σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε ο Σύρος διπλωμάτης.
 
 
Επιπλέον ο Χάνταντ ανέφερε πως ο συριακός στρατός χρειάζεται ρωσικά πυροβόλα και πυραύλους υψηλής ακρίβειας ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του εναντίον της τρομοκρατίας.
«Αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο πρεσβευτής, οι ανάγκες του συριακού στρατού αφορούν κυρίως «το πυροβολικό και κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας. Αυτά χρειάζονται για να αποφεύγονται απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Επίσης χρειαζόμαστε πυραύλους οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέφουν υπόγειες στοές των τρομοκρατών σε βάθος 10 μέτρων. Χρειαζόμαστε επίσης πυρομαχικά όλων των ειδών».
 
Κάνοντας ένα σχόλιο για τις προσπάθειες να προωθηθεί η επανέναρξη ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων τις οποίες καταβάλει η Μόσχα, ο Ριάντ Χάνταντ είπε πως η Δαμασκός ελπίζει ότι θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις πριν από το τέλος της χρονιάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Άσαντ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για αυτό με τη ρωσική κυβέρνηση. 
 
Τέσσερις ομάδες εργασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία του ειδικού απεσταλμένου των ΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα, θα αρχίσουν το έργο τους στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ανέφερε ο Σύρος πρεσβευτής στη Ρωσία.
 
Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει το έργο των ομάδων εργασίας αυτών ο Χάνταντ προέβλεψε: «ως το τέλος αυτού του μήνα». «Καθεμιά από τις ομάδες αυτές περιλαμβάνει αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης», διευκρίνισε.
 
Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Δύσης και οργανώσεων ανταρτών εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ότι πλήττει αμάχους στο συριακό έδαφος, ο Ριάντ Χάνταντ υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης σε διεθνές επίπεδο.
 
 
«Όπως γνωρίζετε, πριν από λίγες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, όπου δεν υπήρχαν μόνο ασθενείς που νοσηλεύονταν αλλά και προσωπικό [της ΜΚΟ] των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
 
 Πιστεύω ότι κατηγορώντας τη Ρωσία, η Δύση προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή από τα δικά της σφάλματα. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις αποτελούν μέρος μιας επιθετικής εκστρατείας προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου