" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ALEXIS TEXAS και His Master's Voice

Είπαμε χθες ότι πήγε ο Άμμος στου Μαξίμου και είδε τον κύριο Παπά.Τί ηθελε η αλεπού στο Παζάρι; 
 

Σήμερα, έγινε η συνάντηση  μεταξύ του αμερικάνου ειδικού συντονιστή , για τα ενεργειακά θέματα, Άμμος Χοχστέιν, του κ. Πάνου Σκουρλέτη και της υπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πετκόβα, για την ενεργοποίηση του σχεδίου κατασκευής του κόμβου διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου Βουλγαρίας – Ελλάδας, ώστε να μεταφέρεται, στην Βουλγαρία, φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν  και στην συνέχεια στην Ρουμανία και την Ουγγαρία, με στόχο την μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
 
 Η αμερικάνικη διπλωματία πιέζει την ελληνική κυβέρνηση για την γρήγορη  κατασκευή του έργου  Και ο Σκουρλέτης υποσχέθηκε για τον αγωγό TAP: «Θα συμβάλουμε στο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης». 
 
Ο κ. Σκουρλέτης έθεσε ωστόσο ζήτημα βελτίωσης των όρων  του ΤΑΡ από την Ελλάδα, ενώ για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό θα υπάρξει νέα συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο την ερχόμενη εβδομάδα στη Σόφια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου