" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ένοχη σιωπή Πρετεντέρη για τις αποκαλύψεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ

Ένοχη σιωπή Πρετεντέρη για τις αποκαλύψεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση προκάλεσε στο καθεστώς η συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εφημερίδα «Ακρόπολη», ώστε έβαλαν τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πρετεντέρη να απαντήσει. Μόνο που ο Πρετεντέρης «πέταξε την μπάλα στην κερκίδα», για να μιλήσουμε σε μία γλώσσα που καταλαβαίνει ο εκτοξευτής μπουκαλιών σε γήπεδα, ο φέρελπις χουλιγκάνος του MEGA  και του ΔΟΛ, δήθεν δημοσιογράφος.

Δεν είπε ούτε λέξη για την αποκάλυψη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής ότι το ανακριτικό δίδυμο και το υποχείριο του Σαμαρά, Ντογιάκος, εκβίαζαν κατηγορουμένους να ψευδομαρτυρήσουν για να αφεθούν ελεύθεροι. Ούτε λέξη δεν είπε ο Πρετεντέρης για το ότι σχεδιάζουν να μην φέρουν τους ψευδομάρτυρες στην δίκη, υπό τον φόβο του ξεφτιλίσματος που θα πάθουν από τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ούτε λέξη για τις δηλώσεις του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ούτε λέξη για την πραγματική πρόκληση του Αρχηγού, ο οποίος είπε ότι στην δίκη «θα παραβρίσκονται 200 και πλέον συνήγοροι υπεράσπισης. Θα παραβρίσκονται τουλάχιστον 15 ευρωβουλευτές», για να μεταφέρουν σε άπαντες τα τεκταινόμενα της δίκης.
Φυσικά, ακόμα αναμένουμε τον σχολιασμό Πρετεντέρη για την ομολογία Σαμαρά που έγινε ενώπιον του ότι πήρε τηλέφωνο για να προφυλακιστεί ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε: Αντώνης Σαμαράς: «Μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουνε; Είδατε ότι δεν συνέβη αυτό τουλάχιστον στην αρχή...»



Ο Πρετεντέρης περιορίστηκε στον σχολιασμό της δήλωσης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής ότι αν επιχειρήσουν να αλλοιώσουν την λαϊκή κυριαρχία με συνταγματικό πραξικόπημα, τότε θα προκληθούν εκλογές. Σε ερώτηση της «Ακρόπολης» περί των διαρκώς αυξανόμενων φημών για συνταγματικό πραξικόπημα από τον Βενιζέλο προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας με λιγότερους από 180 βουλευτές, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε:

«Αυτά τα σενάρια δημοκρατικής εκτροπής τα έχω διαβάσει και εγώ στην εφημερίδα σας. Οι ψίθυροι αυτοί φτάνουν στα αυτιά μου όλο και ποιο δυνατοί. Δεν θα τολμήσουν όμως να το κάνουν αυτό γιατί τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος Έλληνας πολίτης την πολιτική δίωξη που έχουν υφάνει εις βάρος μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή ζούμε σε καθεστώς κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, εάν το πράξουν αυτό, αποκαλύπτω για πρώτη φορά στην εφημερίδας σας ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη την χώρα. Οφείλω να το κάνω αυτό για να προστατεύσω την Πατρίδα μου ακόμα και μέσα από την φυλακή που βρίσκομαι, για να μην μείνουν ούτε μια ώρα στις θέσεις τους οι «δολοφόνοι» του ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν έχουν ούτε καν 170 βουλευτές, για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ τους προκαλώ. Εάν θέλουν να με δοκιμάσουν ας μας απαγορέψουν το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα. Τους προκαλώ και κυριολεκτώ.»

Το πρώτο σχόλιο που μπορεί να κάνει κανείς διαβάζοντας το άρθρο του Πρετεντέρη, αγνοώντας αρχικώς τους εξυπνακισμούς του, και εγκύπτοντας στην ουσία. Ουσιαστικά ο Πρετεντέρης παραδέχεται ότι οι ευσεβείς πόθοι του Βενιζέλου δεν είναι εφικτοί. Συγκεκριμένα γράφει ότι σε κάθε περίπτωση «ο Πρόεδρος χρειάζεται 180 ψήφους για να εκλεγεί», ασχέτως της απόφασης του αρμόδιου εισαγγελέα. Βέβαια, ο Πρετεντέρης προκαταβάλει την απόφαση του εισαγγελέα, λέγοντας ότι «το αν θα ψηφίσουν στην προεδρική εκλογή οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα το αποφασίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας της φυλακής – όταν έρθει η στιγμή και κατά το νόμο…».

Λίγα λόγια για αυτό: Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η ύψιστη στιγμή του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν είναι αρμοδιότητα του εισαγγελέα να αποφασίσει ποιος έχει και ποιος δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή την αρμοδιότητα την έχει μόνο ο Ελληνικός Λαός, μέσω των εκλογών, όπου και εκλέγει τους εκπροσώπους του. Μάλιστα, κατά το νόμο, αν ο εισαγγελέας αποτρέψει την παρουσία του Αρχηγού και των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα έχει διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που περιγράφεται από το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα. Αντιγράφουμε σχετικώς:

«Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητας του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού»

Όσον αφορά τους εξυπνακισμούς Πρετεντέρη ότι δεν μπορούν να προκηρυχτούν εκλογές από την παραίτηση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εμείς απλώς να του θυμίσουμε την συνέντευξη του συνταγματολόγου Χρυσόγονου στο news247 τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε πει ότι σε όποια περιφέρεια παραιτείται βουλευτής, διεξάγονται αναπληρωματικές εκλογές, ενώ στην περίπτωση της παραίτησης του Βουλευτού Επικρατείας διεξάγονται εκλογές σε όλη την επικράτεια. Οπότε ας αφήσει τους εξυπνακισμούς ο Πρετεντέρης εφόσον αγνοεί την συνταγματική επιταγή. Μπορεί αυτός και τα αφεντικά του να «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» το Σύνταγμα, όμως εφόσον ζούμε σε μία χώρα που τυπικώς ορίζεται από το Σύνταγμα, ας διαβάσει πρώτα πριν μιλήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου