" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ… ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


ΝΕΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Γράφει ο Αντίοχος

Τι κακό είναι αυτό; Δεν τον αφήνουνε ν’ αναπνεύσει τον φον Αντωνάκη Σαμαρά οι Γερμανοί φίλοι και προστάτες του! Εκεί που βγαίνει και μας σκάει το παραμύθι για το… success story και για την επικείμενη έξοδο από το Μνημόνιο, έρχονται οι Γερμαναράδες και τον διαψεύδουν πανηγυρικά! Όχι μόνο δε θα βγεις από το υπάρχον Μνημόνιο, αλλά χρειάζεσαι επειγόντως κι άλλο, του λένε από το Βερολίνο!

Σχολιάζοντας, λοιπόν, τον πρόσφατο «θρίαμβο» των ελληνικών τραπεζών (σύμφωνα με τον φον Αντωνάκη και τους παπαγάλους του…), ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου, Μαρσέλ Φράτσερ, είπε πράγματα που δε θέλει ν’ ακούσει ο κατοχικός ψευτοπρωθυπουργός μας. Τα εξής: 

Marcel Fratzscher
 «Δεν θα έλεγα ότι οι τρεις ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση, αλλά μη ξεχνάμε ότι βρίσκονται σε μια χώρα, η οποία έχασε τα 5 τελευταία χρόνια το 25% της οικονομικής της δύναμης και ότι η προοπτική της για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης είναι άκρως αβέβαιη – έξω από το ρίσκα που οφείλονται στα πελώρια χρέη. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε πει ήδη προ τριών εβδομάδων, ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα. Πιστεύω όμως ότι οι ιαχές της επιτυχίας είναι πρόωρες. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα τρίτο πρόγραμμα. Κι αυτό, επειδή η ανασφάλεια συνεχίζει να είναι άκρως μεγάλη, όχι μόνο για τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Βλέπουμε πόσο ευαίσθητα αντιδρούν οι αγορές σε τέτοιες ανασφάλειες. Αν δεν έρθει το τρίτο πρόγραμμα, τότε θα υπάρξουν σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις και στις τράπεζες – οι δυο τομείς είναι στενά συνδεδεμένοι».

Και βέβαια, ο φον Αντωνάκης δεν περίμενε τον Φράτσερ να του τα πει. Όλα αυτά τα ξέρει εδώ και καιρό. Αλλά μας δουλεύει κανονικότατα, προσδοκώντας να φτάσει μέχρι τις εκλογές χωρίς νέο Μνημόνιο. Όμως, όπως φαίνεται, άλλες είναι οι βουλές των κυρίων του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου